oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Béčko si poradilo se Slavičínem

16.08.2015, autor Redakce | FOTO: Jan Pitřík
C H L E B I Č O V - Po včerejším vítězství druholigového áčka se výhrou dnes dopoledne připojilo také naše divizní béčko. Na hřišti v Chlebičově si poradilo se silným celkem Slavičína, který přehrálo v poměru 3:1.
2.kolo, neděle 16.8.2015, 10:15
SFC Opava B SFC Opava B
3:1
Slavičín Slavičín
Lasák – Košárek, Hoza, Michal Hrabina, Mezera – Uvíra (86. Sicherek), Horka, Rolný (74. Češek), Fišer (55. Lavrovič) – Machálek – Gebauer. Trenér: Lubomír Hrabina.
 
 
Branky: 35. z pen. Horka, 42. Rolný, 84. Gebauer – 27. Švach.
Rozhodčí: Škrobák – Chlevišťan, Černoevič.
ŽK: Košárek, Hoza, Michal Hrabina – Kocián, Hladík, Plšek.
Diváci: 120

První branku ovšem vsítili Valaši. Předcházela tomu chyba Michala Hrabiny při odkopu. Slavičín následně přešel do rychlého brejku a Švach se v zakončení nemýlil. Opava si poté vytvořila dvě velké příležitosti. Machálkovo sólo ovšem gólem neskončilo a Fišerův pokus skončil jen na břevně.

Během pětatřicáté minuty byl ovšem v šestnáctce faulován Mezera a Horka nařízenou penaltu proměnil. Nedlouho před přestávkou pak Gebauer posunul míč na Rolného, který poslal Slezany do vedení.

Po změně stran mohl náskok Slezského FC zvýraznit Fišer, jeho individuální akce však ke třetí brance v síti Slavičína nevedla. Hosté se nadechli k náporu a dostali Opavu pod tlak. Nebezpeční byli zejména při standardních situacích, všechny ale hráči opavského celku uskákali.

Šest minut před koncem pak přišla gólová pojistka. Lavrovič kopal trestný kop, pro vyražený balon si následně doběhl Uvíra, naservíroval ho pod sebe Gebauerovi, jenž zacílil přesně do odkryté brány.

„Tohle vítězství jsme potřebovali. Kluci si zvednou sebevědomí. Navíc si tak dokázali, že práce, kterou dělají, má smysl,“ poznamenal kouč opavské rezervy Lubomír Hrabina.