oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka nestačila na Jihlavu

16.08.2015, autor Redakce
O P A V A - V dalším utkání narazila naše šestnáctka na stejně starý výběr jihlavské Vysočiny. Ještě tři minuty před koncem bylo skóre vyrovnané 2:2. Pak ovšem hosté přidali rozhodující branku. Dva góly Opavy vsítil Anděl.
2.kolo, neděle 16.8.2015, 12:00
Slovácko Slovácko
1:2
SFC Opava SFC Opava
 
Vyklický – Fusek, Kovalčík, Dostál, Kostera (55. Blažej) – Skopalík (75. Bartusek), Koschatzký (55. Souček), Anděl, Červeňák (55. Čonka) – Darmovzal (65. Nosál), Veselý (65. Miškev). Trenér: Lukáš Černín.
 
Branky Opavy: Souček, Veselý.

„Po minulých dvou herně slušných zápasech jsme k dobrému hernímu projevu přidali i body, a dá se říci ze zaslouženě. Slovácko sice vedlo a navíc bylo po gólu velmi aktivní, ale nám se podařilo do poločasu hru vyrovnat,“ uvedl trenér mladších dorostenců Slezského FC Lukáš Černín.

„Druhý poločas nám vyšel. Byli jsme agresivnější a nenechali jsme Slovácko kombinovat, což je jeho silná stránka. Dokázali jsme si vytvořit šance, kterou nejprve dokázal po přihrávce Darmovzala proměnit střelou k tyči Souček a o několik minut později skóroval hlavou Veselý po přesném centru Čonky,“ popisoval opavský kouč.

„Utkání jsme mohli rozhodnout i dříve, ale své sólové nájezdy jak Miškev, tak Čonka neproměnili. Soupeř naštěstí v závěru nedal jasnou šanci, a tak jsme se mohli radovat z cenného vítězství,“ uzavřel Černín.