oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Třináctka uspěla v Přerově

21.08.2015, autor Redakce
P Ř E R O V - Nepříjemného soupeře měli v cestě mladší žáci Slezského FC kategorie U 13, když zajížděli na půdu Přerova. Po první půli vedli Opavští 5:2 a po změně stran svůj náskok ještě navýšili. Nakonec zvítězili v poměru 9:4.
1.kolo, středa 19.8.2015, 15:30
Přerov Přerov
4:9
SFC Opava SFC Opava
 
I. skupina: Martin Frey, Jaromír Blažej, Jan Jelen, Dalibor Večerka, Tonda Žižka, Jan Rozsypal, Patrik Péter, Vojta Radoš, Dominik Plodzieň.
II.skupina: Lukáš Kollek, Lukáš Manderla, Denis Kramář, Lukáš Fajkus, Philipp Skront, Šimon Henčl, Radim Hrbáč, Denis Hais, Šimon Makovický, Štěpán Vícha
 
Branky Opavy: Jan Jelen 3, Lukáš Manderla 3, Martin Frey 2, Denis Hais.

„Na mokrém terénu to s domácím mužstvem nebylo jednoduché. Hráči Přerova po celý zápas hráli bojovně, zarputile a systémem, že všechny míče z rozehrávky od brankáře anebo obránců byly dlouhé a vysoké se snahou dostat je až za naši obranu do náběhů svých útočníků,“ řekl na adresu soupeře opavský kouč Martin Kotala.

„My jsme chtěli hrát to co vždy, a to kombinační fotbal založený na kvalitě každého jednotlivce. Některým hráčům se to dařilo více, některým méně. Šancí jsme si vytvořili hodně, a je jen škoda, že spoustu z nich jsme neproměnili. Zároveň díky zbytečným soubojovým situacím, kterým jsme se chtěli vyhnout, naše hra postrádala lehkost v podobě chytřejšího řešení herních situací na hřišti. Bylo to spíše bojovné utkání, které jsme zaslouženě vyhráli,“ pokračoval trenér nadějí Slezského FC.

„Domácí byli velmi nepříjemným soupeřem a už v prvním kole ukázali, že mají kvalitu, když výrazným brankovým rozdílem otočili nepříznivý stav vývoje utkání v Šumperku v druhém poločase ve svůj prospěch a zápas nakonec vyhráli,“ dodal Kotala.