oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka si poradila s Bohemkou rozdílem tří branek

29.08.2015, autor Redakce
O P A V A - Starší dorostenci Slezského FC jsou na domácím hřišti k neporažení. Vysoká prohra ze Sparty je ta tam. Opavská omladina na hřišti za koupalištěm zvládla také čtvrtý zápas a znovu neinkasovala. Tentokrát Opavští porazili výběr pražských Bohemians 1905 v poměru 3:0.
6.kolo, sobota 29.8.2015, 12:00
SFC Opava SFC Opava
3:0
Bohemians 1905 Bohemians 1905
Muczka – Kolísek, Tesařík, M. Helebrand, Pavelka – Večerek, Berger, Janetzký, Keller – Klembara (75. A. Helebrand), Adamovský. Trenér: Alois Skácel.
 
 
Branky: 9. Kolísek, 27. a 89. obě z pen. M. Helebrand.
Rozhodčí: Priesol – Picmaus, Lalík.
ŽK: Muczka, Klembara – Dařina, Pavlík, Fric, Polách.

Diváci: 60

Hned po devíti minutách zprava nepřesně odcentroval Kolísek, z centru se nakonec stala střela, balon ťukl na vzdálenější tyč a na světě byl nádherný angličan – 1:0. Neuběhlo ani dvacet minut, po standardce byl jeden z domácích hráčů vehementně držen ve vápně a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. K pokutovému kopu se postavil obránce Matěj Helebrand a tvrdou ranou k tyči zvýšil na 2:0.

„Až na začátek, kdy jsme chtěli vidět, s čím přijede soupeře, hráli kluci výborně. Rozehráli se a celé utkání měli víceméně pod kontrolou. Soupeř v prvním poločase nevystřelil a kromě jedné šance ve druhé půli neměl nic. Podali jsme vynikající výkon. Hráči se prosazovali díky tlaku, který dovedli na soupeře vytvořit, což je výborné,“ řekl kouč opavské devatenáctky Alois Skácel.

Po změně stran Opavští, kterým pomohla posila z druholigového áčka Jakub Janetzký, svůj náskok kontroloval a mohli jej i navýšit. Klembara sám před brankářem však svou šanci neproměnil. Až těsně před koncem upravil na konečných 3:0 druhým gólem z penalty nařízené po faulu na Adamovského Matěj Helebrand.

„Janetzký nám hodně pomohl. Na hřišti byl cítit a ostatním klukům pravděpodobně stouplo s jeho přítomností sebevědomí. Pro jejich budoucnost je však důležitější, aby takto hráli pořád. Viděli, že se tak hrát dá,“ pokračoval zkušený trenér. „Po výprasku na Spartě, kde jsme byli úplně vyřízení, jsem rád, že utkání takto dopadlo. Potěšil mě hlavně výkon,“ uzavřel Skácel.