oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Třináctka třikrát v řadě vítězná, naposledy porazila Baník

31.08.2015, autor Redakce
O P A V A - Vynikající formu naladila třináctka Slezského FC. Ve třech posledních utkáních oslavila hned tři vítězství. Nejprve vyhrála 8:4 v Holici, poté doma vysoko porazila Třinec 24:2 a naposledy rovněž v domácím klání uspěla nad Baníkem, když zvítězila 16:6.
4.kolo, sobota 29.8.2015, 14:30
SFC Opava SFC Opava
16:6
Ostrava Ostrava
I. skupina: Martin Frey, Jaromír Blažej, Jan Jelen, Dalibor Večerka, Tonda Žižka, Jan Rozsypal, Patrik Péter, Denis Hais, Dominik Plodzieň.
II. skupina: Ondra Sprinz, Lukáš Manderla, Denis Kramář, Lukáš Fajkus, Philipp Skront, Lukáš Kollek, Radim Hrbáč, Martin Škrobánek, Šimon Henčl, Šimon Makovický.
 
 
Branky Opavy: Jan Jelen 3, Lukáš Manderla 3, Jaromír Blažej 2, Denis Kramář 2, Ondra Sprinz 2, Martin Frey, Šimon Henčl, Lukáš Kollek, Patrik Péter.

Nejprve se na obou hřištích hrál vyrovnaný fotbal s maximálním nasazením. Postupně se ale vývoj utkání začal měnit. Na jednom hřišti to stále bylo vyrovnané, ale na tom druhém začala mít Opava navrch. Vytvořila si také několik příležitostí a některé z nich proměnila.

Ve druhé půli šly výkony jednotlivců nahoru a s tím i celá hra opavské třináctky. Domácím se dařilo kombinovat v pohybu, Baník byl pod tlakem a prakticky neustále se před svou bránou musel vypořádávat s náporem Opavských. Nebýt vynikajícího gólmana Ostravy, mohl vést Slezský FC ještě vyšším rozdílem.

„Zaslouženě a přesvědčivě jsme vyhráli a mohlo to být ještě zajímavější, kdybychom proměňovali i další vyložené šance. Na „kdyby“ se ale nehraje. Utkání mělo kvalitu díky oběma týmům a takové zápasy jsou tím nejlepším pro rozvoj všech hráčů na hřišti,“ uvedl Martin Kotala.

„Kluci zaslouží pochvalu a uznání, jak zápas zvládli. Poradili si s kvalitním soupeřem a rivalem v tom dobrém slova smyslu. Každý hráč měl na celkovém úspěchu svůj podíl. Mě navíc potěšil náš herní projev a týmovost,“ připojil na závěr.