oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Třináctka úspěšná v Bílovci

22.09.2015, autor Redakce
B Í L O V E C - Opavské třináctce se dařilo v Bílovci. Svěřenci trenéra Martina Kotaly byli stoprocentní a kouč je za předvedený výkon pochválil.
7.kolo, sobota 19.9.2015, 10:00
Bílovec Bílovec
2:16
SFC Opava SFC Opava
 
I. skupina: Martin Frey, Jaromír Blažej, Jan Jelen, Dalibor Večerka, Tonda Žižka, Jan Rozsypal, Lukáš Fajkus, Denis Hais, Vojta Radoš, Dominik Plodzieň. II.skupina: Ondra Sprinz, Lukáš Manderla, Denis Kramář, Tomáš Rataj, Philipp Skront, Lukáš Kollek, Radim Hrbáč, Martin Škrobánek, Šimon Henčl, Šimon Makovický, Štěpán Vícha.
 
Branky: Jan Jelen 4, Martin Frey 2, Lukáš Manderla 2, Jaromír Blažej, Lukáš Fajkus, Lukáš Kollek, Denis Kramář, Šimon Makovický, Vojta Radoš, Ondra Sprinz, Martin Škrobánek.

Martin Kotala (trenér opavské třináctky): „Od první minuty utkání jsme hráli aktivně, přehrávali jsme domácí a neustále jsme se tlačili před jejich branku. Vytvářeli jsme si šance a některé z nich jsme proměnili, ovšem těch, které skončily na tyči, vedle branky anebo pochytal gólman, bylo hodně, což je škoda. Ve druhém poločase jsme navázali na ten první a jeden tým s přehledem odehrál utkání až do konce, s chutí si zastřílel a k tomu se přidal i brankář Šimon Makovický, který se po individuální akci střelecky prosadil a i on se zapsal do střelecké listiny.

Druhý tým měl ve druhém poločase ve hře zbytečně moc soubojových situací a vázla kombinace, což se podepsalo na obrazu hry. Hráči domácích v tu chvíli byli aktivnější a důraznější, takže si vytvořili šance, které kluci byli schopni eliminovat. Po přeskupení postů se hra zlepšila a prosadili jsme se i v koncovce. Kluci zaslouží pochvalu, protože domácí mají svou kvalitu a my jsme rádi, že jsme toto utkání zvládli a zaslouženě vyhráli.“