oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Třináctka si hladce poradila s Hranicemi

29.09.2015, autor Redakce
O P A V A - Hráči našeho výběru U-13 zápas se stejně starými soky z Hranic zvládli vcelku v pohodě. Po poločase vedli 10:1, v tom druhém přidali ještě devět branek a celkově zvítězili 19:1. Hattrickem se blýskl Šimon Makovický, další čtyři fotbalisté pak zaznamenali po dvou brankách.
8.kolo, neděle 27.9.2015, 10:00
SFC Opava SFC Opava
19:1
Hranice Hranice
I. skupina: Šimon Henčl, Šimon Makovický, Lukáš Manderla, Jan Rozsypal, Philipp Skront, Denis Kramář, Lukáš Fajkus, Tonda Žižka, Vojta Radoš, Patrik Péter.
II.skupina: Dalibor Večerka, Dominik Podzieň, Tomáš Rataj, Jan Jelen, Martin Frey, Jaromír Blažej, Lukáš Kollek, Martin Škrobánek, Denis Hais. Trenér: Martin Kotala.
 
 
Branky Opavy: Šimon Makovický 3, Philipp Skront 2, Martin Škrobánek 2, Dalibor Večerka 2, Tonda Žižka 2, Jaromír Blažej, Martin Frey, Jan Jelen, Denis Kramář, Lukáš Manderla, Dominik Plodzieň, Vojta Radoš, Jan Rozsypal.

Opavský trenér Martin Kotala tentokrát nechal složení sestavy plně v režii svých svěřenců. Měl však jedinou podmínku, každý z hráčů musel hrát na jiném postu než v předešlých zápasech. Týkalo se to i brankářů, kteří šli do pole.

„Cíl tohoto záměru byl jednoznačný, a to rozvoj hráčů po stránce zodpovědnosti, týmovosti a hlavně univerzálnosti, což znamená umět odehrát utkání na jiném postu, zlepšení techniky s míčem u brankářů a k tomu i rozvoj kondiční složky,“ vysvětloval své rozhodnutí Martin Kotala a jedním dechem dodal: „Kluci zároveň navzájem mají možnost zjistit a pochopit, jaké to má spoluhráč na tom daném postu. Chtěl jsem, aby do budoucna byli co nejlépe připraveni a uměli se adaptovat na takové změny, které v jejich fotbalovém životě určitě mohou přijít.“

Zápas se jinak z drtivé většiny odehrával na půlce soupeře. Mladí Opavané si v celém jeho průběhu byli schopni vytvářet šance. Všichni hráči k utkání přistoupili zodpovědně, prosadili se i brankáři a kluci se dokázali přizpůsobit hře na jiných postech.

„Záměr to tedy splnilo a jediná výtka k zápasu spočívá v tom, že jsme spoustu gólových příležitostí neproměnili. Na tomto místě ale musím zmínit a také pochválit hráče Hranic, kteří po celé utkání měli snahu, bojovali o každý míč a chtěli hrát. I to byl důvod, proč jsme v koncovce nebyli tak produktivní. Jejich gólman navíc hodně šancí pochytal. On i celé hranické mužstvo zaslouží uznání,“ doplnil Martin Kotala.