oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Patnáctka veze ze Slovácka tři body

30.09.2015, autor Redakce
U H E R S K É H R A D I Š T Ě - Velmi cenné vítězství vybojovali hráči naší patnáctky na půdě Slovácka. Slezanům se povedl především druhý poločas, v němž díky Šafarčíkovi, Vránovi a Kučovi vsítili hned tři góly, zatímco domácí skórovali pouze jednou.
8.kolo, sobota 26.9.2015, 10:00
Slovácko Slovácko
1:3
SFC Opava SFC Opava
 
Ondráček - Návrat, Katschmarz, Vrána, Celta - Dušek (60. Goněc) - Matějíček (60. Tománek), Gorčica, Buga (45. Ščudla) - Šafarčík (50. Kuča), Janjuš. Trenér: Radovan Morong.
 
Branky Opavy: 37. Šafarčík, 48. Vrána, 65. Kuča.

Nutno ovšem přiznat, že první úvod utkání lépe vyšel mužstvu z Uherského Hradiště. To vsázelo na krátké, rychlé po sobě jdoucí přihrávky s následným přechodem do útočné fáze zejména z křídelních prostor.

Opavané ale postupně na tento herní styl našli recept, jak ho eliminovat. Ve druhém poločase jsme lépe drželi míč a nedopouštěli se zbytečných ztrát.

„Zvlášť druhá půle nám vyšla po stránce dovednostní, technické i taktické. Některé pasáže měly oboustranně velkou kvalitu, což je pro hráče vždy výzvou pro ještě větší úsilí se zdokonalovat,“ komentoval kouč opavské patnáctky Radovan Morong.