oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Béčko v Petrovicích prohrálo až brankou ze závěru

04.10.2015, autor Redakce
P E T R O V I C E - Fotbalisté našeho béčka v dalším divizním kole vyjížděli na půdu Petrovic. I když domácí byli posíleni o některé hráče druholigové Karviné, Opavané byli poměrně vyrovnaným soupeřem. Lokomotiva rozhodla až gólem z devětaosmdesáté minuty.
9.kolo, sobota 3.10.2015, 15:30
Petrovice Petrovice
1:0
SFC Opava B SFC Opava B
 
Lasák – Košárek, Hoza, Dřizgevič, Mezera – Uvíra, Češek, Rolný, Fišer (86. Lavrovič) – Duda (70. Michal Hrabina), Gebauer. Trenér: Lubomír Hrabina.
 
Branka: 89. Hoffmann.
Rozhodčí: Buček – Sedláček, Kaloč.
ŽK: Hoza (Opava).
Diváci: 125

Petrovice mají velmi silný tým, což dokumentuje bilance v tabulce. Z deseti zápasů inkasovaly pouze čtyřikrát. Během prvního poločasu opavská rezerva s protivníkem držela krok, místy měla dokonce více ze hry. Ve druhé půli ovšem domácí přeřadili na vyšší rychlostní stupeň a Opavu držel nad vodou zejména brankář Kryštof Lasák, který předvedl několik excelentních zákroků.

V průběhu osmdesáté minuty mohl Slezský FC poslat do vedení Gebauer, jenž utekl petrovickým obráncům, přehodil gólmana, ale míč směřující mezi tři tyče vykopl z brankové čáry Hoffmann. Za chvíli podle rozhodčího Bučka zahrála Opava ve svém vápně rukou, a proto se pískala penalta.

Byť šlo o hodně přísný pokutový kop, Kryštof Lasák střelu chytil. V devětaosmdesáté minutě, ale Petrovice zahrávaly roh. Odražený balon jeden z hráčů Lokomotivy vrátil do vápna a Hoffmann hlavou skóroval. „Po chycené penaltě jsem si myslel, že bod uhrajeme. Prohráli jsme, ale špatný výkon náš celek nepodal,“ líčil opavský kouč Lubomír Hrabina.