oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka si poradila s Vyškovem

05.10.2015, autor Redakce
O P A V A - Naše šestnáctka se v dalším mistrovském utkání střetla s Vyškovem a zvítězila 3:0. Herně to sice nebylo úplně ono, ale v ofenzivě jsme naštěstí byli úspěšní. Mezi střelce se postupně zapsali Miškev, Čonka a také Darmovzal.
9.kolo, sobota 3.10.2015, 13:00
SFC Opava SFC Opava
3:0
Vyškov Vyškov
Vyklický – Harazim (65. Bartusek), Kovalčik, Dostál, Blažej (65. Kostera) – Skopalík (55. Fusek), Darmovzal, Mikuš (55. Nosál), Souček, Čonka (55. Elbel) – Miškev (55. Červeňák). Trenér: Lukáš Černín.
 
 
Branky: Miškev, Čonka, Darmovzal.

Výsledkově nejspíš trenér opavského výběru Lukáš Černín nemá svým svěřencům co vyčítat, po herní stránce by se ovšem našla hluchá místa, kdy se houževnatý soupeř dostal do několika šancí, z nichž mohl padnout gól. Také mladí Opavané si vypracovali pár slibných příležitostí, ale v koncovce hráčům chyběl větší klid. Častokrát i špatně řešili finální část akce.

První branka padla po standardní situaci, kdy Čonka střelou vracel balon do šestnáctky, Miškev jemnou tečí změnil dráhu letu míče a vyškovský brankář byl poprvé překonán. Druhou opavskou trefu zařídil z rychlého brejku Čonka a poslední gólový zářez Slezského FC byl asi nejkrásnější. Harazim se na lajně krásně uvolnil, následně nachystal nadýchaný centr pro Darmovzala, jenž se hlavou nemýlil.

„Utkání jsme zvládli a zaslouženě vyhráli. Soupeř byl houževnatý, ale i přesto jsme měli vyhrát vyšším rozdílem. Bohužel se trápíme ve finální části. Kluci ale utkání odmakali, za což jim patří pochvala,“ hodnotil zápas kouč opavské šestnáctky Lukáš Černín.