oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka po přestřelce prohrála ve Frýdku-Místku

13.10.2015, autor Redakce
O P A V A – Fotbalisté našeho výběru U-16 v posledním mistrovském utkání narazili na Frýdek-Místek. Byť po první půli na hřišti soupeře vedli 2:1, nakonec odešli poraženi v poměru 3:4.
10.kolo, sobota 10.10.2015, 12:00
Frýdek-Místek Frýdek-Místek
4:3
SFC Opava SFC Opava
 
Vyklický - Fusek, Dostál, Harazim, Kostera – Nosál (60. Mikuš) – Darmovzal (60. Miškev), Koschatzky (40. Skopalík), Souček, Elbel (60.Blažej) – Veselý. Trenér: Lukáš Černín.
 
Branky Opavy: Veselý 3.

Slezský FC přitom v prvním poločase nehrál vůbec špatně. Hned dvě branky vsítil Veselý, jenž po změně stran zkompletoval hattrick. Na začátku druhé půle Opava sice působila aktivnějším dojmem, vytvořila si několik nadějných příležitostí, z nichž mohla skórovat, ale problémem byla koncovka.

Opavští fotbalisté ani jednu šanci nedokázali dotáhnout do gólového konce. Nejblíže brance byl Elbl, jenž nastřelil břevno. Frýdek později hru vyrovnal a skóre otočil ve svůj prospěch. „Utkání bylo po fotbalové stránce velmi dobré z obou stran a určitě nechybělo i nasazení. Mohli jsme ho rozhodnout na začátku druhého poločasu, ale bohužel špatné řešení finální části mělo podíl na tom, že jsme nebodovali,“ popisoval kouč opavské šestnáctky Lukáš Černín.

„Navíc jsme se ve druhé půli v obranné fázi dopustili fatálních individuálních chyb, které kvalitní soupeř bohužel trestal. Náš výkon může být ten nejlepší, ovšem takové chyby nás budou stát body i v budoucnu, na což se musíme zaměřit. Po stránce nasazení nemáme klukům co vytknout. Ozdobou utkání byl hattrick našeho Veselého,“ doplnil.