oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka vítězná v derby na půdě Frýdku

14.10.2015, autor Redakce
F R Ý D E K - M Í S T E K - I když začátek utkání byl z pohledu naší sedmnáctky poněkud rozpačitý, postupně se mladí Opavané zahřáli na správnou provozní teplotu, ve Frýdku-Místku vstřelili hned čtyři branky a celkově si došli pro vítězství 4:1.
10.kolo, sobota 10.10.2015, 10:00
Frýdek-Místek Frýdek-Místek
1:4
SFC Opava SFC Opava
 
Hub – Šikula, Houdek, Štefka, Musila – Dybal, Večerek (62. Šimíček) – Fusek, Hluchý, Šefčík (76. Podraza) – Hartmann (54. Stošek). Trenér: Radomír Hlaváč.
 
Branky Opavy: Houdek, Hluchý, Hartmann, Fusek.

Přestože výsledek může vypadat jednoznačně, nenechte se mýlit, zas až tak jednoduché to na frýdeckém hřišti nebylo. V úvodu zápasu byly v týmu domácích vidět některé rozdílové individuality. S postupem času ale Opava převzala iniciativu a během dvacáté minuty dokonce vsítila první branku.

Zkraje druhé půle jsme dokonce zvýšili na rozdíl dvou gólů. Frýdek se vrátil do hry v průběhu šestapadesáté minuty, kdy za zády brankáře Huba skončil tečovaný balon.

„V tuto dobu se utkání lámalo, a nám se po rychle a dobře a sehrané kombinaci podařilo ve čtyřiašedesáté minutě opět odskočit na rozdíl dvou branek, a v samotném závěru zápasu přidat ještě čtvrtou. Jako mužstvo jsme podali obětavý a zodpovědný výkon podpořený herní kvalitou hlavně ve finální fázi, a to dnes rozhodlo o výsledku,“ líčil trenér opavské sedmnáctky Radomír Hlaváč.

„Za dnešní výkon tedy patří klukům velká pochvala. My se ale musíme dívat dopředu, a co nejlépe se připravit na další utkání doma proti Prostějovu,“ dodal jedním dechem.