oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Třináctka poprvé v sezoně prohrála

24.10.2015, autor Redakce
O P A V A - První prohru v právě probíhající sezoně si před několika dny připsali mladí fotbalisté z kategorie U-13 Slezského FC. Střetli se s Frýdkem-Místkem, který před zápasem také zatím nepoznal hořkou chuť porážky. Po vítězství nad Opavou v poměru 9:3 jdou ovšem dál bez ztráty kytičky pouze frýdečtí borci.
10.kolo, neděle 11.10.2015, 10:00
SFC Opava SFC Opava
3:9
Frýdek-Místek Frýdek-Místek
I. skupina: Martin Frey, Jaromír Blažej, Jan Jelen, Dalibor Večerka, Tonda Žižka, Jan Rozsypal, Šimon Henčl, Denis Hais, Vojta Radoš, Martin Škrobánek, Dominik Plodzieň.
II.skupina: Ondra Sprinz, Lukáš Manderla, Denis Kramář, Tomáš Rataj, Philipp Skront, Lukáš Kollek, Radim Hrbáč, Lukáš Fajkus, Štěpán Vícha, Šimon Makovický. Trenér: Martin Kotala.
 
 
Branky Opavy: Ondra Sprinz 2, Tomáš Rataj.

Utkání se od prvních minut pyšnilo velkým nasazením a k vidění byly hodně zajímavé mini osobní souboje. Hra se navíc přelévala z jedné strany na druhou. Obě mužstva si vytvořila řadu šancí a shodně vstřelila po dvou gólech. Poločas tedy dospěl k remíze 2:2. Trenér opavské třináctky Martin Kotala během pauzy své svěřence nabádal k tomu, aby lépe řešili některé herní situace a také finální fázi.

I přesto ovšem ve druhé půli naše hra postrádala lehkost a chytrost. Navíc se k tomu přidaly individuální chyby a neproměněné tutovky. Není tedy divu, že soupeř měl více ze hry a hrubky trestal. Jestliže domácí chtěli s výsledkem něco udělat, museli otevřít hru. Ani zvýšené tlačení se do ofenzivy ovšem branky nepřineslo. Frýdek dokázal rychle přecházet do brejků, které proměňoval.

„Kluky chci i přesto, že jsme zápas nezvládli, pochválit, jelikož bylo vidět, že chtějí, a mají snahu. Utkání se nám ale nepovedlo, možná kvůli delší pauze, možná kvůli přemíře snahy, ale především kvůli tomu, že soupeř byl prostě lepší. My se o tom všem pobavíme v kabině a budeme se snažit z toho vzít do budoucna to dobré,“ vysvětloval Martin Kotala.