oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka porazila Prostějov a je devátá

24.10.2015, autor Redakce
O P A V A - Sedmnáctka porazila Prostějov a je devátá Ze začátku to byly nervy, ale po zlepšeném výkonu zejména ve druhé půli se opavské sedmnáctce podařilo stejně starý výběr Prostějova porazit 3:1. Díky tomuto vítězství se Slezský FC vyhoupl na deváté místo v tabulce.
11.kolo, sobota 17.10.2015, 10:00
SFC Opava SFC Opava
3:1
Prostějov Prostějov
Hub – Šikula, Houdek, Štefka, Musila – Dybal, Šimíček – Fusek, Hluchý, Šefčík – Hartmann (78. Teichman). Trenér: Radomír Hlaváč.
 
 
Branky Opavy: Hartmann 2, Fusek.

A právě minimálně devátá příčka po podzimní části byla a je hlavním cílem Opavanů. Pokud totiž první polovinu sezony dokončí na deváté pozici anebo výše, zajistí si účast v „Top“ skupině pro jaro. Úvod zápasu s Prostějovem ovšem Opavě nevyšel. Prohrávala totiž už od třetí minuty, což byla značná rána do sebevědomí domácích.

Zhruba do dvacáté minuty byli Hanáci lepší, častěji drželi míč a až s vyrovnávací brankou se výkon družiny trenéra Radomíra Hlaváče výrazněji zlepšil. Do přestávky se obě mužstva dostala do velkých gólových příležitostí, ale skóre se měnilo až ve druhé půli, v níž Slezský FC svého protivníka převyšoval.

Do vedení ho v průběhu šestačtyřicáté minuty poslal Hartmann, který využil výborného prostrčení od Hluchého. Šlo už o jeho druhý přesný zásah v zápase. Čtvrthodiny před koncem mohl zkompletovat hattrick, jenže v rozhodující chvíli míč netrefil ideálně. Balon se potom sice odrazil k Hluchému, ten si však počínal podobně. Střelecká smůla domácích pokračovala břevnem Teichmana. Prolomit se ji podařilo Fuskovi až v nastaveném čase.

„Výsledek je pro další vývoj moc důležitý. V přímém souboji jsme se dostali před Prostějov na deváté místo. Tři kola před koncem podzimu máme vše ve svých rukou. Poslední krůčky k cíli ale bývají nejtěžší. Teď je důležité nic nepodcenit. Musíme být pokorní a s maximálním úsilím dál poctivě pracovat v tréninku tak, abychom byli na závěr podzimu co nejlépe připraveni. Za dnešní výkon tedy patří klukům velká pochvala, hlavně pak za to, jak utkání zvládli mentálně,“ uvedl kouč opavské sedmnáctky Radomír Hlaváč.