oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Třináctka zvítězila v Hlučíně

02.11.2015, autor Redakce
H L U Č Í N - Mladí fotbalisté naší třináctky se blýskli velmi dobrým výkonem na hřišti Hlučína. V předposledním zápase podzimní části soutěže si s chutí zastříleli a vyhráli 12:5. Byť ale vyhráli o sedm branek, domácí nebyli snadno k poražení.
11.kolo, neděle 18.10.2015, 14:00
Hlučín Hlučín
5:12
SFC Opava SFC Opava
 
I. skupina - tým: Martin Frey, Jaromír Blažej, Martin Škrobánek, Dalibor Večerka, Tonda Žižka, Jan Rozsypal, Patrik Péter, Vojta Radoš, Dominik Plodzieň.
II.skupina - tým: Ondra Sprinz, Lukáš Kollek, Denis Kramář, Tomáš Rataj, Philipp Skront, Šimon Henčl, Radim Hrbáč, Denis Hais, Šimon Makovický, Štěpán Vícha. Trenér: Martin Kotala.
 
Branky Opavy: Martin Frey 3, Lukáš Kollek 2, Denis Kramář 2, Dalibor Večerka 2, Jaromír Blažej, Tomáš Rataj, Martin Škrobánek.

A to především proto, že neprodukovali defenzivní fotbal, ale při každé možné příležitosti přecházeli do útoku a výrazně zaměstnávali opavskou obranu a gólmana. Hlučínští potvrdili svou kvalitu, o níž mimochodem svědčily i některé předešlé zápasy, které výsledkově zvládli úspěšně.

Domácímu výběru navíc skvěle zachytali brankáři, kteří zneškodnili několik šancí Opavy. „Kluky chci pochválit za to, že po celou dobu utkání byli aktivnější a neustále se tlačili do finální fáze k brance Hlučína. Zaslouženě jsme vyhráli, ale někdy nám vázla kombinace a chybělo tomu lepší řešení herní situace. Toto budeme chtít zlepšit v posledním mistrovském utkání podzimu, během něhož přivítáme mužstvo Šumperku,“ hodnotil trenér naší třináctky Martin Kotala.