oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka ztratila dobře rozehraný zápas se Slováckem

07.11.2015, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
O P A V A – Výborně rozehraný zápas ztratila naše devatenáctka v sobotu na umělé trávě v Kylešovicích. Nad Slováckem vedla gólem do šatny. Jenomže ve druhém poločase se podařilo hostům během devíti minut otočit.
16.kolo, sobota 7.11.2015, 11:00
SFC Opava SFC Opava
1:2
Slovácko Slovácko
Kotala – Vitoul, Keller, Tesařík, M. Helebrand – Večerek, Rychlý, Berger, Kirschner (63. Pavelka) – Adamovský (72. Vrána), A. Helebrand. Trenér: Alois Skácel.
 
 
Branky: 45. Kirschner – 57. Flasar, 66. Pospíšil.
Rozhodčí: Viščor – Trojan, Kubáček.
Bez ŽK.
Diváci: 63

V prvním poločase nejdříve Opava přežila velkou šancí Slovácka. Filip Kotala vytáhl jeden ze svých skvělých zákroků proti střele kapitána Křivánka. Celek vedený Zdeňkem Psotkou měl míč častěji na svých kopačkách, ale domácí defenziva pracovala dobře.

„První poločas byl bojovný, bylo vidět, že ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu,“ podotkl Alois Skácel. Na konci prvního poločasu vytrčila Opava růžky. Z prvního mráčku ještě nezapršelo, z druhého už ano. Jeden z hostujících hráčů se zapomněl u tyčky, odražený míč se dostal ke Kirschnerovi, který tak nemohl být v ofsajdu a Opava vedla. Hned po tomto gólu první poločas skončil.

Ve druhém dějství mohli domácí své vedení navýšit. Jenomže Adamovský s Tesaříkem brankáře Trmala nepřekonali. „Velká škoda těchto zahozených šancí,“ litoval trenér Skácel. O pár chvilek později totiž vyrovnal Flasar a za dalších devět minut otočil výsledek Pospíšil.

„Udělali jsme hrubé individuální chyby a soupeř je potrestal. Je to škoda, měli jsme na vítězství. Hráči dřeli, moc chtěli uspět, jenomže nám to nevyšlo. V závěru už to byla z naší strany křeč,“ dodal kouč.