oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Michal Hoza zařídil vítězství béčka nad Novým Jičínem

08.11.2015, autor Redakce
O P A V A - Divizní rezerva se v dalším kole soutěže představila na hlavním stadionu v Městských sadech proti Novému Jičínu. Vyrovnané klání rozhodla jediná branka, která se dostavila v průběhu třiatřicáté minuty. Prosadil se kapitán Michal Hoza.
14.kolo, neděle 8.11.2015, 10:15
SFC Opava B SFC Opava B
1:0
Nový Jičín Nový Jičín
Lasák – Košárek, Hoza, Dřizgevič, Mezera – Lavrovič (86. Kušner), Michal Hrabina (36. Pavlíček), Češek, Fišer – Gebauer, Rolný. Trenér: Lubomír Hrabina.
 
 
Branka: 33. Hoza.
Rozhodčí: Běhal – Macrineanu, Richtár.
ŽK: Hoza, Lavrovič, Fišer, Gebauer – Lokša.
Diváci: 110

V inkriminovaný moment domácí kopali roh, Dřizgevič ho na přední tyči prodloužil na Hozu, jenž svou hlavičku poslal do sítě. Trenér Lubomír Hrabina tentokrát nemohl počítat s žádnými posilami z áčka, které v sobotu porazilo rezervu Sigmy 4:0.

Velkým pozitivem je, že na poslední čtyři minuty naskočil poprvé od vážného zranění hlavy útočník Adam Kušner. Podstoupil několik soubojů a nevedl si v nich špatně.

Nový Jičín si vypracoval šance na vyrovnání, ale brankář Lasák držel svůj tým nad vodou. Druhou gólovou pojistku zařídil Gebauer, jenže rozhodčí tuto branku neuznali, kvůli tomu, že akci předcházel ofsajd.

„Jednalo se o vydřené vítězství. O ten jeden gól jsme však zaslouženě vyhráli. S výsledkem i výkonem jsem spokojen. Potřebovali jsme zabrat, tři body přišly v pravý čas,“ vysvětloval Lubomír Hrabina a v závěru se ještě krátce zmínil o Adamu Kušnerovi: „Dostal příležitost v závěru utkání. Vedl si dobře. Pomalu se do toho dostává.“