oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Parádní výkon devatenáctky ozdoben výhrou

22.11.2015, autor Redakce | Foto: Deník / František Géla
O P A V A – Starší dorostenci zaskočili favorita. Opavský tým porazil třetí celek soutěže z Mladé Boleslavi. Mladí Opaváci navíc hráli fotbal, který se musel líbit. Ten, kdo si do Kylešovic našel cestu, nelitoval. Výsledek 2:0 byl pro Středočechy ještě milosrdný.
18.kolo, sobota 21.11.2015, 14:00
SFC Opava SFC Opava
2:0
Mladá Boleslav Mladá Boleslav
Muczka – Vitoul, Kolísek, Tesařík, Matěj Helebrand – Kirschner (33. Vrána), Večerek, Berger, Pavelka – Rychlý, Adamovský. Trenér: Alois Skácel.
 
 
Branky: 25. Večerek, 62. z pen. Berger.
Rozhodčí: Čecháček - Žurovec, Takáč.
ŽK: Machů (Mladá Boleslav).
Diváci: 50

Opava vstoupila do utkání výtečně, byla v pohybu a aktivní hrou soupeře zaskočila. První velkou šancí měl Rychlý, jehož hlavičku tahal gólman Truksa nad břevno, Večerkova rána skončila na břevně. Trestný kop Pavelky zlikvidoval brankář. Ve 25. minutě vyřešil chytře situaci Večerek a přeloboval gólmana – 1:0.

„Bylo to fotbalové, zaslouží si pochvalu,“ usmál se trenér Alois Skácel. A to nebylo vše, další velké šance měl Rychlý, bohužel ani v jedné neuspěl. To už na hřišti nebyl Kirschner, který musel pro zranění střídat.

Hned po přestávce zachránila Středočechy tyč, pak obránce zahrál rukou a Berger z penalty pečetil domácí zaslouženou výhru. „Kluky musím pochválit, hlavně první poločas byl z jejich strany vynikající. Těší mě také to, že jsme soupeře k ničemu nepustili. Hráli jsme z bloku a to nám vycházelo,“ ohlédl se za utkáním kouč Alois Skácel.