oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka spláchla Příbram čtyřmi góly

05.12.2015, autor Redakce | Foto: Deník / František Géla
O P A V A - Poslední podzimní utkání Dorostenecké ligy zvládli fotbalisté opavského staršího dorostu excelentně. Na umělé trávě v Kylešovicích porazili účastníka Evropské ligy z Příbrami 4:1. Matěj Helebrand navíc neproměnil ještě pokutový kop, když míč nasměroval do tyče.
21.kolo, sobota 5.12.2015, 12:00
SFC Opava SFC Opava
4:1
Příbram Příbram
Muczka – Vitoul, Kolísek, Tesařík, M. Helebrand – Rychlý, Berger, Janetzký – Pavelka (78. Večerek), A. Helebrand, Adamovský. Trenér: Alois Skácel.
 
 
Branky: 11. Adamovský, 19. Pavelka, 29. Janetzký, 32. A. Helebrand – 64. Jandera.
Rozhodčí: Dytková – Trojan, Dudek.
ŽK: A. Helebrand (Opava).
Diváci: 55

Opava byla v prvním poločase extrémně produktivní. V 11. minutě odcentroval Berger a Adamovský otevřel hlavou skóre. O osm minut později zažili hosté druhý šok, poté co Pavelka přehodil gólmana Jedličku – 2:0. Zaskočený favorit nebyl schopný odpovědi.

Poté co, Janetzký vyskočil výše než nad branku a hlavou vstřelil třetí gól, nebralo nadšení domácí lavičky konce. Plodný první poločas vyšperkoval čtvrtým gólem Adam Helebrand. Stalo se po centru Vitoula a jak jinak než hlavou.

„První poločas nám vyšel výborně. Kluci ho sehráli skvěle, konečně jsme proměňovali šance. První dvě branky nás uklidnily,“ pochvaloval si trenér Alois Skácel.

Po přestávce to mohlo být 5:0, ale nebylo. Matěj Helebrand penaltu za faul na Pavelku neproměnil, balon napálil do tyče. Hosté následně zabrali, Janderou snížili a měli nadále více ze hry. Naštěstí už ale gól nedali a Opava mohla slavit zlaté tři body.

„Druhý poločas už tak dobrý nebyl. Prokázala se větší kvalita Příbrami, ale dovolili jsme soupeři dát jen jednu branku. Kluci mají obrovskou pochvalu,“ zakončil trenér Skácel.