oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opava podlehla Zlínu, v prvním kole ale nezklamala

09.01.2016, autor Redakce | Foto: Deník / František Géla
V Y Š K O V – Opavští fotbalisté v prvním zápase zimní Tipsport ligy nezklamali. S ligovým Zlínem sice prohráli, avšak svému soupeři byli více než rovnocenným soupeřem. Na hřišti se představily všechny tři nové tváře: Václav Mozol, David Vacek a Ondřej Pyclík.
příp., sobota 9.1.2016, 11:00
SFC Opava SFC Opava
2:3
Zlín Zlín
Lasák – Vacek, Simerský (75. Češek), Žídek (65. Swiech), Hrabina (46. Schaffartzik) – Grussmann (46. Duda), Jursa (46. Horka), Janetzký (46. Mozol), Fišer (46. Jurečka) – Kuzmanovič (46. Machálek), Pyclík. Trenér: Jan Baránek.
 
 
Branky: 48. Žídek, 84. Swiech – 45. Fantiš, 50. z pen. Bartolomeu, 83. Jordan.
Rozhodčí: Dubravský – Hanáková, Lakomý.

Opavu v prvních minutách podržel brankář Lasák, který hned v úvodu vychytal zkušeného Janíčka. Slezané vsadili na bojovnost a taky se dostávali do šancí. Dokonce dali i gól, ale ten nebyl Kuzmanovičovi pro ofsajd uznán. Na druhé straně střílel vedle Koreš, novic Vacek pálil mimo branku.

Zajímavý fotbal pokračoval i v dalších minutách, kdy velkou možnost Poznara zlikvidoval Lasák. Když už to vypadalo, že diváci se v první půli branky nedočkají, po standardce poslal Zlín do vedení Fantiš.

Hned na startu druhého poločasu však přišel rohový kop Mozola, který našel na přední tyči Žídka a ten hlavou vyrovnal. Tento výsledek se dlouho neohřál. Po faulu Vacka kopali Ševci penaltu, kterou Bartolomeu s velkým štěstím proměnil.

Opavským nešla upřít snaha. Horka střílel jen do boční sítě. Sedm minut před koncem utekl Swiechovi Jordan a bylo to o dvě branky. Na konečných 2:3 upravil právě Swiech.

„Hrál se svižný fotbal. Škoda jen těžkého terénu, hráčům to klouzalo. Škoda, že jsme neproměnili šance a dostali góly po standardních situacích a jednom brejku. Chtěli jsme utkání zahrát, tak ať máme ve skupině stále šance. Výsledek je jediným minusem. Špatné to z naší strany nebylo,“ okomentoval utkání trenér Opavy Jan Baránek.