oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC se neprosadil a podlehl rezervě olomoucké Sigmy

20.01.2016, autor Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka
V Y Š K O V – Opava prohrála i třetí zápas základní skupiny v Tipsport lize. Na vyškovské umělce nestačila na druholigovou rezervu olomoucké Sigmy. Obě branky padly ve druhém poločase.
příp., středa 20.1.2016, 11:00
SFC Opava SFC Opava
0:2
Olomouc Olomouc
I. poločas: Lasák – Pospěch, Simerský, Žídek, Hrabina – Vacek, Jursa, Janetzký, Schaffartzik – Mozol – Lapeš.
II. poločas: Květon – Vacek, Helebrand, Pospěch, Hrabina – Metelka – Duda, Janetzký, Jurečka – Pyclík, Mrázek. Trenér: Jan Baránek.
 
 
Branky: 71. a 73. A. Ševčík.
ŽK: Yunis (Sigma B).

Opavský kouč Jan Baránek nechal některé své ovečky odpočívat, naopak premiérově se v Tipsport lize objevil na hřišti kapitán Zdeněk Pospěch, před kterým alternoval na pravé straně David Vacek.

Prvních dvacet minut toho příliš nenabídlo. První střela zápasu přišla z kopačky Jana Schaffartzika, ten ale našel jen náruč připraveného Blahy. O úvodní možnost Hanáků se postaral Hladík, který zužitkoval vysunutí Chorým, brankář Lasák byl ale proti a do konce poločasu ještě zneškodnil nebezpečné střely Chorého a Buchvaldka.

Po přestávce začaly padat i branky. Sigma svého soupeře přehrávala a z toho pramenily i šance. Květon si z pokusy Buchvaldka i Ševčíka poradil. Ovšem po další akci Adam Ševčík otevřel skóre. Této brance předcházela možnost na druhé straně. Avšak Pyclíka nenechala Olomouc zakončit. V 73. minutě přidal Ševčík střelou z úhlu druhý gól a bylo rozhodnuto.

„První poločas ještě šel, druhý nikoliv. Někteří hráči by si měli uvědomit, že opavský dres neoblékají za odměnu. Soupeřovi hráči byli šikovní a technicky zdatní, my jsme po přestávce řadu věcí řešili špatně,“ řekl krátce k utkání opavský trenér Jan Baránek.