oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opava se s Tipsport ligou rozloučila porážkou

23.01.2016, autor Redakce | Foto: Deník / František Géla
B Í L O V E C – Opavští fotbalisté nakonec ve svém premiérovém startu v zimní Tipsport lize neuhráli ani bod. V sobotu odpoledne prohrála Opava na umělé trávě v Bílovci s Frýdkem-Místkem 2:4.
příp., sobota 23.1.2016, 14:00
SFC Opava SFC Opava
2:4
Frýdek-Místek Frýdek-Místek
I. poločas: Květon – Pospěch, Simerský, Horka, Helebrand – Žídek – Vacek, Mozol, Machálek – Mrázek, Pyclík.
II. poločas: Lasák – Vacek, Simerský, Žídek, Pospěch – Grussmann, Janetzký, Jursa, Jurečka – Lapeš, Kuzmanovič. Trenér: Jan Baránek.
 
I. poločas: Mihálek – Byrtus, Literák, Klabnik, Švrček – Vyskočil, Krišto, Skwarczek, Uljaky – Stratil, Hošek.
II. poločas: Mihálek – Ilko, Zavadil, Farský, Slaninka – Krčula, Talián, Ďuriška, Uljaky – Joel, Šafner. Trenér: Mikuláš Radványi.
 
Branky: 68. Grussmann, 87. Kuzmanovič – 5. Vyskočil, 38. Krišto z pen., 50. Zavadil, 57. Krčula.
Rozhodčí: Dresler – Kotík, Boček.

„Zápas ovlivnil jeho začátek, kdy jsme inkasovali z první akce gól,“ řekl opavský trenér Jan Baránek. Gól vstřelil Vyskočil, který zakončil brejk střelou mezi Květonovy nohy. Na druhé straně mohl odpovědět rychlík Machálek, ale na brankáře Valcířů si nepřišel.

Ještě před tímto momentem mohl vyrovnat Pyclík z penalty, jenomže míč nekopl ideálně a gólman Frýdku ho chytil. Penalta se kopala i na druhé straně, a to po faulu Květona na Uljakyho, nutno říci, že šlo o sporný okamžik. Krišto nasměroval balon k tyči, a Frýdek-Místek vedl 2:0.

Po přestávce přidali Valcíři další dvě branky. Opava pak zapnula, trefila břevno, měla šance a dala dva góly. Trefili se Grussmann a Kuzmanovič.

„Konečný výsledek je pro nás krutý. Nehodnotil bych ani tak výsledek, mezi oběma soupeři nebyl rozdíl. Bohužel my jsme v útočné fázi plonkovní. Situace ve vápně řešíme špatně. Musíme na tom zapracovat,“ podotkl Jan Baránek.

„Účast v Tipsport lize hodnotím pozitivně. Odehráli jsme kvalitní zápasy. Hlavně proti Zlínu a Brnu to nebylo z naší strany špatné.“