oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC má první výhru v přípravě, otočil duel s Legnicí

30.01.2016, autor Redakce | FOTO: J.R.
L E G N I C A, O P A V A - Fotbalisté Slezského FC slaví první vítězství v přípravě. Opavští uspěli na hřišti polské Legnice hrající druhou nejvyšší soutěž. Po první půli sice Opava prohrávala 1:2, ale góly Fišera a Kuzmanoviče skóre otočila a v Polsku zvítězila v poměru 3:2.
příp., sobota 30.1.2016, 12:00
Legnica Legnica
2:3
SFC Opava SFC Opava
 
I. poločas: Vašek – Vacek, Simerský, Žídek, Hrabina – Grussmann, Mozol, Jursa, Schaffartzik – Mrázek, Kuzmanovič.
II. poločas: Květon – Helebrand, Simerský, Žídek, Hrabina – Machálek (69. Kuzmanovič), Horka, Janetzký, Fišer – Jurečka, Mrázek.
 
Branky: 20. Labukas, 41. Telichowski – 40. Mozol, 72. Fiser, 74. Kuzmanovič.

Domácí celek se ujal vedení po čtvrthodině hry, Opava vyrovnala pět minut před poločasem, kdy míč po trestném kopu Mozola skončil za zády brankáře. Hned na to ale Poláci znovu vedli. „V prvním poločase jsme měli dvě dobré šance, ale neproměnili jsme je,“ řekl kouč Slezského FC Jan Baránek.

Po přestávce už dávali góly jen hosté. Nejdříve po přihrávce Jurečky skóroval Fišer a vítězství Slezanů trefil Kuzmanovič, když zakončil akci Matěje Hrabiny. „Dobrý přípravný test. Dostali jsme se do několika dobrých brejkových situací. Výkon jsme ale úplně optimální nepodali. Mrzí mě inkasovaná branka po standardní situaci,“ doplnil trenér.