oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Mrázek s Jurečkou zařídili výhru Opavy na půdě Kroměříže

13.02.2016, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
K R O M Ě Ř Í Ž - Opavští fotbalisté se na kroměřížské umělce neprezentovali špatným výkonem. Podařilo se jim vstřelit dvě branky, ale také zahodit několik šancí. V opavském sestavě chyběl brněnský útočník Jakub Přichystal, který se k týmu připojí v pondělí.
příp., sobota 13.2.2016, 11:00
Kroměříž Kroměříž
0:2
SFC Opava SFC Opava
 
Opava, I. poločas: Vašek – Pospěch, Žídek, Simerský, Hrabina – Jurečka, Janetzký, Mozol, Schaffartzik – Mrázek, Kuzmanovič.
II. poločas: Lasák – Pospěch, Dvorník, Žídek (73. Simerský), Hrabina – Grussmann, Horka, Mozol (73. Jurečka), Jursa, Fišer – Mrázek (73. Kuzmanovič). Trenér: Jan Baránek.
 
Branky: 33. Mrázek, 81. Jurečka.
Rozhodčí: Slováček – Novák, Mašík.
Diváci: 100

Opava v prvním poločase hýřila aktivitou a několikrát se dostala až před gólmana Šustra. První gól padl ve 33. minutě. Rychlonohý Schaffartzik se uvolnil, před brankou našel Mrázka, který se s balonem otočil a míč uklidil do sítě. Hanáci toho směrem dopředu toho moc nepředvedli, a když už se dostali před brankáře Vaška, ten vše s přehledem vyřešil.

Po přestávce měl velkou šanci Hynčica, ale netrefil bránu. Dělovku kanonýra Silného následně zlikvidoval Lasák. Na druhé straně mohl vedení hostů zvýšit Kuzmanovič, jenž ale jasnou tutovku zazdil, když míč po jeho střele ve skluzu lízl tyč.

Devět minut před koncem si protihráče ve vápně povodil Grussmann, odcentroval a volný Jurečka se nemýlil – 0:2. „Nebylo to špatné utkání. V naší hře byly světlé momenty,“ řekl trenér Opavy Jan Baránek. „Sestava se nám pomalu rýsuje. V následujícím čase ji budeme ladit směrem k jarní části,“ dodal kouč Slezského FC.