oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opava porazila ambiciózní Tychy

20.02.2016, autor Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka
B Í L O V E C – Opava porazila v sobotním přípravném utkání polské Tychy, ambiciózního účastníka třetí nejvyšší soutěže. O branky se postarali Jakub Přichystal a Tomáš Mrázek.
příp., sobota 20.2.2016, 11:00
SFC Opava SFC Opava
2:0
GKS Tychy GKS Tychy
Vašek (46. Květon) – Pospěch (75. Jurečka), Simerský (75. Žídek), Žídek (46. Dvorník), Hrabina – Jurečka (46. Kuzmanovič), Mozol (46. Horka), Jursa, Schaffartzik – Přichystal (75. Mozol), Mrázek. Trenér: Jan Baránek.
 
 
Branky: 34. Přichystal, 67. Mrázek.
Rozhodčí: Tabášek – Trojan, Vidlička.

Opavští odstartovali zápas aktivně. Hostující gólman musel zbystřit hlavně při střelách Jurečky a Hrabiny. Po jednom z brejků nahrával Přichystal Jurečkovi, ten ale pálil vedle. Po půlhodině hry odcentroval Pospěch, Jursa trefil hlavou břevno, ovšem odražený balon uklidil do sítě Přichystal.

Druhá branka padla poté, co střelu Schaffartzika z trestného kopu vyrazil na tyč a Mrázek dával na 2:0. Tentýž hráč mohl dá i druhou branku, když se krásně po Hrabinově přihrávce uvolnil na šestnáctce, bohužel zazvonil jen na břevno. Nutno říci, že Opava se neprezentovala vůbec špatným výkonem.

„Soupeř byl tvrdý, důrazný. Jsem rád, že jsme směrem dozadu to zvládli výborně. Soupeře jsme nepustili do vážnější šance. Stále mi ale v naší hře chybí větší kreativita v útočné fázi. Dobrý zápas odehrál Přichystal, je fotbalový. Měl ve hře dobré věci,“ řekl k utkání trenér Jan Baránek.