oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Poslední zápas přípravy dopadl výborně, Slezský FC přehrál Borčice

27.02.2016, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
O P A V A – To byla jízda! Opavští fotbalisté ve svém posledním přípravném zápase přejeli ambiciózní slovenský tým Borčice 4:1. Slováci dorazili do Slezska i se svými hvězdami Halenárem, Sivou, Novákem či Hanzlem. Z pozice stopera dirigoval hru slovenského týmu ex-opavský Marián Štrbák.
příp., sobota 27.2.2016
SFC Opava SFC Opava
4:1
Borčice Borčice
Vašek (59. Květon) – Pospěch (46. Čelůstka), Simerský, Žídek, Hrabina – Grussmann (59. Jurečka), Jursa (59. Janetzký), Mozol (59. Horka), Schaffartzik – Kuzmanovič, Mrázek (46. Přichystal). Trenér: Jan Baránek.
 
 
Branky: 24. Mrázek, 28. Kuzmanovič, 33. Grussmann, 47. Schaffartzik – 74. Kováč.

První střelecký pokus obstaral Mrázek, ale ve skluzu přestřelil branku. Ex-košický kanonýr Novák se vydal do brejku na druhé straně, dokonce vystřelil a o kousek minul opavskou branku. Ve 24. minutě byla k vidění krásná akce. Pospěch vybojoval efektně balon, nahrál Schaffartzikovi, který balon dal Mrázkovi a ten otevřel skóre.

O pár okamžiků později opět nahrával Pospěch, tentokrát na Kuzmanoviče, který dal hlavou druhou branku. Opava si zápas užívala. Dobře hrající Grussmann zvyšoval povedenou střelou na 3:0. Slováci, kteří se ve středu vrátili ze soustředění v Turecku, toho moc nepředvedli.

Navíc po přestávce inkasovali gól číslo čtyři. Jeho autorem byl Schaffartzik. Hosté se nakonec také dočkali branky, když se šťastně trefil Kováč.

„Dnešní zápas byl z hlediska výsledkového i herního dobrý. Dali jsme góly, ve hře nechyběla agresivita. Pro mě je potěšitelné, že kluci hráli s chutí. Bylo vidět, že se chtějí porvat o sestavu,“ řekl opavský trenér Jan Baránek.