oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka v důležitém souboji porazila Ševce

20.03.2016, autor Redakce
O P A V A – Potřebovali nutně tři body a mají je. Fotbalisté naší devatenáctky dokázali v sobotu na umělé trávě v Opavě- Kylešovicích porazit zlínské Ševce 3:1.
24.kolo, sobota 19.3.2016, 11:00
SFC Opava SFC Opava
3:1
Zlín Zlín
Muczka – Musila, Keller (90. Dybal), Tesařík, Vitoul – Janetzký (41. Večerek), Berger, Rychlý (67. Klembara) – Adamovský (76. Pavelka), A. Helebrand, Kirschner (86. Barteska). Trenér: Alois Skácel.
 
 
Branky: 16. Kirschner, 19. Berger, 31. Janetzký – 45. Hellebrand.
Rozhodčí: Richtár – Kantor, Šujan.
ČK: 67. Hellebrand (Zlín).
Diváci: 168

A to trenér Alois Skácel neměl k dispozici všechny hráče, především pak reprezentanta Matěje Helebranda.

„Jsem rád, že jsme utkání zvládli. Tohle vítězství je důležité, konečně jsme proměňovali i šance,“ pochvaloval si po utkání trenér devatenáctky Slezského FC Alois Skácel.

Jeho tým si během jednatřiceti minut vytvořil tříbrankové vedení. První branku dal po rohu Kirschner, pak se z trestného kopu prosadil parádně Berger, na 3:0 zvyšoval Janetzký. „Škoda, že jsme dostali gól do šatny,“ zlobil se trochu opavský kouč. To už na trávníku nebyl Kuba Janetzký, který musel pro zranění střídat.

Po přestávce si Opava vedení udržela. „Na klucích byly vidět trochu obavy o výsledek, ale pracovali velmi dobře. Pomohlo nám i vyloučení soupeřova hráče,“ přiznal Alois Skácel.

V dalším kole míří Opava na Bohemku.