oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka v přestřelce nestačila na Jihlavu

21.03.2016, autor Redakce
O P A V A – Pro opavskou šestnáctku odstartovala jarní část dorostenecké ligy mladšího dorostu. Přestože na půdě Vysočiny Jihlava prohrála 3:5, předvedený výkon byl na velmi dobré úrovni.
3.kolo, neděle 20.3.2016, 14:00
Jihlava Jihlava
5:3
SFC Opava SFC Opava
 
Vyklický – Fusek, Kovalčík, Š. Harazim, Blažej – Koschatzký (V. Harazim) – Skopalík (64. Elbel), Darmovzal, Souček, Čonka – Miškev (64. Červeňák). Trenér: Lukáš Černín.
 
Branky Opavy: Miškev, Čonka, Harazim.

Alespoň tak vystoupení svých svěřenců hodnotil kouč kategorie U-16 Lukáš Černín. A to i přesto, že domácí se ujali vedení už v desáté minutě, kdy jeden z Jihlavských nechytatelně vypálil k tyči.

Slezany ovšem tento moment paradoxně nakopl, soupeře začali přehrávat, vytvořili si celou plejádu dobrých příležitostí, ale trefili se jen jednou, kdy po secvičené standardní situaci Součka s Čonkou druhý jmenovaný posadil míč na hlavu kapitána Harazima. Toho ještě vychytal gólman Vysočiny, ale důrazný Miškev míč dokázal dotlačit do brány.

„Ve druhém poločase jsme šli do vedení, když Čonka potrestal špatnou rozehrávku. Vypadalo to, že jdeme dobrou cestou, ale soupeř třemi góly po sobě skóre otočil. Nám se podařilo ještě krásnou střelou Harazima snížit, ale poslední slovo patřilo domácím,“ popisoval trenér opavské šestnáctky Lukáš Černín.

„V Jihlavě jsme podali slušný herní výkon, ale bohužel soupeř byl naprosto efektivní a bohužel všechny jeho střely skončily v síti, proto jsme také zůstali bez bodu,“ doplnil na závěr.