oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka nestačila na Jihlavu

23.03.2016, autor Redakce
O P A V A - První jarní utkání pro opavskou sedmnáctku nedopadlo dle představ. Na Vysočině už po poločase prohrávala o dvě branky, ve druhé půli pak domácí přidali ještě jeden přesný zásah a celkově zvítězili 3:0.
3.kolo, neděle 20.3.2016, 12:00
Jihlava Jihlava
3:0
SFC Opava SFC Opava
 
Javorek – Šikula (34. Stošek), Houdek, Štefka, Podraza – Dybal, Hartmann (64. Večerek) – Fusek, Hluchý, Šefčík – Veselý. Trenér: Radomír Hlaváč.
 

Mladíci Slezského FC vkročili do zápasu levou nohou. Už ve třetí minutě se dopustili hrubé individuální chyby, po níž následoval nedůraz před opavskou bránou a první gól zápasu.

Druhá jihlavská trefa měla prakticky totožnou podobu a hosté museli do druhého poločasu něco vymyslet, aby smazali náskok svého protivníka.

„Po přestávce jsme se zlepšili v obranné fázi, směrem dopředu jsme však měli po zisku míče velké procento opětovných ztrát, a do šancí se tím pádem nedostávali. Příležitosti ke vstřelení branky jsme měli jen po standardních situacích. A to dvakrát zásluhou Fuska, který nejprve netrefil odkrytou bránu a později slabou střelu z pěti metrů nasměroval pouze do náruče domácího gólmana,“ popisoval trenér opavské sedmnáctky Radomír Hlaváč.

Opava se ve zbytku utkání nedokázala střelecky prosadit, kdežto Vysočina v závěru završila své vítězství třetí brankou.

„Náš výkon spadal do kategorie slabších. V obraně jsme se dopustili hrubých individuálních chyb, které soupeř dokonale trestal. Problémy nám dělaly hlavně dlouhé míče za obranu, na které jsme špatně reagovali. Naopak v útoku nám zase scházela větší kvalita v přechodové fázi. Vítězství domácích je zasloužené,“ doplnil Hlaváč.