oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka si poradila se Slováckem rozdílem tří branek

27.03.2016, autor Redakce
O P A V A – Fotbalisté opavské šestnáctky se v dalším kole mistrovské soutěže vytáhli. Proti Slovácku se prezentovali velmi dobrým výkonem, byť po úvodních pětačtyřiceti minutách platil bezbrankový stav. Po přestávce se ale Slezský FC prosadil hned třikrát a oslavil vítězství 3:0.
4.kolo, pátek 25.3.2016, 13:00
SFC Opava SFC Opava
3:0
Slovácko Slovácko
Vyklický - Fusek, Kovalčík, Harazim, Kostera (62. Harazim) – Koschatzký – Čonka (66. Bartusek), Darmovzal (69. Nosál), Souček, Červeňák (62. Elbel) – Mikuš (69. Skopalík). Trenér: Lukáš Černín.
 
 
Branky: Čonka, Darmovzal, Souček.

Trenér Lukáš Černín si po utkání pochvaloval, že jeho svěřencům se herně podařilo navázat na vystoupení z minulého kola, které tentokrát dokázali podpořit i střelecky.

Duel začal vyrovnaně, během páté minuty se v čisté gólové příležitosti objevil Miškev, ale prostor tří tyčí slovácké brány přestřelil. Další dobrou možnost měl i Souček, jeho pokus ovšem skvěle zlikvidoval hostující gólman.

Slovácko se v prvním půli dostalo jen do několika náznaků šancí, žádná „loženka“ však k vidění nebyla. První branka se urodila ve dvaašedesáté minutě. Miškev hlavou prodloužil míč na Čonku, a ten chytře přehodil brankáře Slovácka.

Druhá opavská trefa padla ze standardní situace, když šibenici parádně vymetl Darmovzal. Gólovou tečku za utkáním udělal Souček, jenž do sítě tečoval střelu Červeňáka.

„Zbytek zápasu jsme odehráli soustředěně a zaslouženě vyhráli,“ mnul si prsty spokojený trenér opavské šestnáctky Lukáš Černín.