oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka remizovala se Slováckem

01.04.2016, autor Redakce
O P A V A – První jarní utkání před domácím publikem skončilo pro fotbalisty opavské sedmnáctky remízou 1:1. Na vlastním hřišti přivítali celek Slovácka. Jedinou branku Slezského FC vsítil v průběhu prvního poločasu Veselý.
4.kolo, pátek 25.3.2016, 11:00
SFC Opava SFC Opava
1:1
Slovácko Slovácko
Javorek – Šefčík, Houdek, Štefka, Podraza – Dybal, Hartmann (75. Pučan) – Fusek, Hluchý, Stošek – Veselý. Trenér: Radomír Hlaváč.
 
 
Branka Opavy: Veselý.

Zajímavostí je, že tento gól padl už během první minuty po perfektně sehrané akci. V první půli se nic moc zajímavého nedělo. Hra probíhala především ve středu hřiště a hosté měli více míč na kopačkách. Udeřili ale až krátce před přestávkou. Opavští obránci pozdě zareagovali na balon za obranu a Slovácko trestalo.

Druhý poločas byl o poznání zajímavější, byť v něm už ani jedno mužstvo neskórovalo. Hrálo se nahoru dolů ve velmi solidním tempu. Šance si Opava vytvořila, ale žádná neskončila v síti. Naopak, v poslední minutě mohlo rozhodnout Slovácko. Výborně chytající brankář Javorek byl ale proti a tutovku zlikvidoval.

„Remíza je asi spravedlivá. Škoda jen některých dobře rozjetých, ale nedotažených akcí, kdy jsme mohli jít do přečíslení a následného zakončení. Bez ohledu na výsledek kluky chválíme za velmi dobrý týmový výkon, který předvedli,“ uvedl trenér opavské sedmnáctky Radomír Hlaváč.