oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka porazila Sigmu a oslavuje Matěje Vránu

02.04.2016, autor Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka
O P A V A – Devatenáctka válí! Naši kluci zvládli v sobotu další důležité utkání. Na umělé trávě v Opavě.Kylešovicích otočili díky dvěma brankám Matěje Vrány zápas s olomouckou Sigmou. Trenérovi Aloisi Skácelovi vyšlo výborně střídání.
26.kolo, sobota 2.4.2016, 11:00
SFC Opava SFC Opava
2:1
Olomouc Olomouc
Muczka – Vitoul, Keller, Tesařík, M. Helebrand (86. Pavelka) – Rychlý, Berger, Janetzký – Adamovský, A. Helebrand, Kirschner (55. Vrána). Trenér: Alois Skácel.
 
 
Branky: 73. Vrána, 86. Vrána – 29. Zifčák.
Rozhodčí: Mojžíš – Trojan, Fajkus.
ŽK: Berger – Látal.
Diváci: 100

V prvním poločase bylo zajímavých akcí jako šafránu, dění na trávníku se odehrávalo jen mezi šestnáctkami. Ve 29. minutě se radovali Hanáci, když střílený centr usměrnil za Muczkova záda Zifčák. Opava byla směrem dopředu jalová.

Na začátku druhého poločasu nejdříve Muzcka vychytal Voleského. Na druhé straně hlavičkoval nebezpečně po rohu Matěj Helebrand, bohužel Grögerovu branku přestřelil. V 73. minutě předvedli Slezané krásnou akci. Matěj Helebrand vyslal centr do vápna, kde si naběhl Matěj Vrána a vyrovnal.

Opavští přidali ještě více na obrátkách. Odměny se dočkali čtyři minuty před koncem, kdy Matěj Vrána svým druhým gólem dokonal obrat. „První poločas nebyl z naší strany dobrý. Hráli jsme s velkým respektem, prohrávali jsme osobní souboje, chyběl nám důraz,“ řekl trenér Slezanů Alois Skácel.

„Po přestávce jsme nejdříve přežili soupeřovu šanci, pak jsme měli jednu velkou my. Nakonec jsme dali dva krásné góly. Tohle vítězství těší obzvlášť proto, že jsme nehráli dobře. Tedy až na ten závěr,“ uzavřel opavský kouč.