oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Patnáctka porazila Slovácko, pak prohrála ve Frýdku

06.04.2016, autor Redakce
O P A V A - Opavský výběr U-15 měl v minulých dnech poměrně nabitý program. Nejprve si na domácím hřišti poradil s týmem Slovácka 1:0 a potom se představil ve Frýdku-Místku. Tomuto soupeři podlehl v poměru 0:2.
19.kolo, sobota 26.3.2016, 11:00
SFC Opava SFC Opava
1:0
Slovácko Slovácko
Buga, Celta, Dušek, Goněc, Gorčica, Hartmann, Janjuš, Katschmarz, Návrat, Ondráček, Stuchlík, Šafarčík, Ščudla, Tománek, Vrána, Kuča. Trenér: Radovan Morong.
 
 
Branka: 37. Kuča.

Zápasy měly zcela odlišný charakter. Proti mužstvu Slovácka si šli Slezané od první minuty za vítězstvím. Počínali si aktivně při práci s míčem i bez něj. Všechny řady přitom vykazovaly velmi dobrou součinnost. Během sedmatřicáté minuty se navíc prosadil Kuča. Hosté, kteří mimochodem výborně umí podržet balon, Slezský FC ve druhé půli trochu přitlačili. Branku se jim však vsítit nepodařilo. Naši hráči se prezentovali dobrým kolektivním výkonem.

Ve Frýdku to už bylo z pohledu Opavy o poznání horší. Domácí se ujali vedení ve čtyřicáté vteřině utkání. Mladíci SFC chybovali při rozehrávce a z následného rohu Valcíři udeřili. Jednalo se snad o nejrychlejší branku v soutěži.

Frýdek-Místek vs. SFC Opava 2:0

Frýdečtí měli první půli pod kontrolou a zlepšení z opavské strany se dostavilo až potom, co trenér Radovan Morong sáhl ke střídání pěti hráčů. „Musíme konstatovat, že náš herní projev je v utkáních kolísavý a před blížícím se vrcholem v žákovské kategorii, kterým je česko-slovenské finále Premier Cupu v Praze, kam jsme se kvalifikovali po podzimní části, nám výkony nebudou stačit na konfrontaci s nejlepšími. Na nedostatky se zaměříme," doplnil kouč opavské patnáctky.