oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Třináctka porazila ostravský Baník

08.04.2016, autor Redakce
O P A V A - Viditelně dominantním dojmem působili hráči naší třináctky v nedávnem souboji s Baníkem Ostrava. I když se představili na půdě svého soupeře, skvěle zvládli už první poločas, který vyhráli 6:1. Nakonec zaznamenali vítězství v poměru 13:3.
17.kolo, středa 6.4.2016, 15:00
Ostrava Ostrava
3:13
SFC Opava SFC Opava
 
I. skupina: Martin Frey, Jaromír Blažej, Jan Jelen, Dalibor Večerka, Tonda Žižka, Honza Rozsypal,, Patrik Péter, Denis Hais, Martin Škrobanek, Dominik Plodzieň.
II.skupina: Ondra Sprinz, Lukáš Manderla, Denis Kramář, Tomáš Rataj, Philipp Skront, Lukáš Kollek, Radim Hrbáč, Lukáš Fajkus, Šimon Henčl, Šimon Makovický.
 
Branky Opavy: Ondra Sprinz 3, Jaromír Blažej 2, Honza Jelen 2, Martin Frey, Lukáš Kollek, Tomáš Rataj, Honza Rozsypal, Dalibor Večerka, Tonda Žižka.

Druhé mistrovské utkání jara od začátku nepostrádalo vysoké nasazení z obou stran a nechyběla tomu ani kvalita ve hře. Šance byly na obou stranách, ale oporami pro obě mužstva se v této fázi zápasu ukázali být brankáři.

„V průběhu zápasu a postupem času jsme se byli schopni více prosazovat ve hře jeden na jednoho, a to jak v ofenzívě tak v defenzívě. Naše kombinace a hra byla kvalitnější a byla dobře řešena hráči až do samotné finální fáze. Díky tomu jsme si neustále vytvářeli šance a některé z nich i proměnili,“ komentoval trenér opavské třináctky Martin Kotala.

„Na závěr mohu jen podotknout, že jsme zaslouženě toto těžké utkání se silným a kvalitním soupeřem vyhráli, a tím vlastně potvrdili i to podzimní utkání. Všichni hráči zaslouží pochvalu za přístup a chuť odvést na hřišti maximum ze svých schopností za sebe a samozřejmě pro tým, za to jsem rád. Vše ostatní si povíme v kabině.“