oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka podlehla Karviné

09.04.2016, autor Redakce
O P A V A - Fotbalisté opavské sedmnáctky se před nedávnem představili na horké půdě Karviné. Po prvním poločase platil nerozhodný stav 1:1, ve druhé půli ale hosté neproměnili několik čistých gólových šancí a nakonec prohráli 1:2.
5.kolo, sobota 2.4.2016, 10:15
Karviná Karviná
2:1
SFC Opava SFC Opava
 
Javorek – Šefčík, Houdek, Štefka, Podraza – Musila, Hartmann – Fusek, Hluchý (22. Pučan), Stošek – Veselý. Trenér: Radomír Hlaváč.
 
Branka Opavy: Veselý.

Celkově lze konstatovat, že zápas moc fotbalové krásy nepobral. Ve hře byla z obou stran spousta nepřesností. I tak si ovšem Fusek s Pučanem vytvořili velmi dobré příležitosti ke vstřelení branky. Ani z jednoho mráčku však pro Opavu nezapršelo.

Naopak, trefil se soupeř, byť Slezský FC o minutu později dokázal kontrovat po rohovém kopu, kdy skóroval Veselý. Ten je mimochodem na jaře zatím jediným úspěšným opavským střelcem.

Ve druhém poločase mohl hostující celek rozhodnout. V gólovce se objevil Hartmann a po něm také dvakrát Fusek. Nikdo z nich však své šance nevyužil, a proto zákonitě musel přijít trest. Karviná vsítila rozhodující branku.

„Tyto zápasy bychom měli zvládat lépe. Stále se v naší hře objevuje hodně nevynucených chyb, kdy máme po zisku míče velké procento opětovných ztrát. Na druhou stranu je pozitivní, že jsme si i přesto vytvořili dost šancí na to, abychom byli výsledkově úspěšní. Určitě jsme nebyli horším mužstvem. Soupeř byl ovšem produktivnější, proto dnes vyhrál,“ komentoval kouč naší sedmnáctky Radomír Hlaváč.