oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Třináctka excelovala v Třinci

11.04.2016, autor Redakce
O P A V A - Vysokým rozdílem zvítězili hráči opavské třináctky v duelu se stejně starým výběrem Třince. Už po poločase vedli 6:0, v tom druhém přidali dalších devět branek a vyhráli 15:0. Hattrick se podařilo vsítit Martinu Freyovi.
19.kolo, neděle 10.4.2016, 10:00
Fotbal Třinec Fotbal Třinec
0:15
SFC Opava SFC Opava
 
I. skupina: Martin Frey, Jaromír Blažej, Jan Jelen, Dalibor Večerka, Tonda Žižka, Honza Rozsypal, Šimon Henčl, Denis Hais, Vojta Radoš, Dominik Plodzieň, Štěpán Vícha.
II.skupina: Ondra Sprinz, Lukáš Manderla, Denis Kramář, Tomáš Rataj, Philipp Skront, Lukáš Kollek, Radim Hrbáč, Mikuláš Martiník, Martin Škrobanek, Šimon Makovický. Trenér: Martin Kotala.
 
Branky: Martin Frey 3, Šimon Henčl 2, Radim Hais 2, Jan Jelen 2, Tomáš Rataj 2, Jaromír Blažej, Denis Hais, Lukáš Manderla, Ondra Sprinz.

Mladé fotbalisty Slezského FC tentokrát čekal úplně jiný zápas, než byly ty předešlé. Domácí se soustředili na to, aby před svou brankou vytvořili co nejhustší obranný blok a spoléhali na případné rychlé protiútoky. Opavané neustále obléhali třineckou bránu se snahou kvalitní a rychlé kombinační hry. I díky tomu si hosté vypracovali několik šancí.

„Ze začátku utkání jsme nehráli to, co jsme chtěli a rovněž i soupeř měl dostatek sil k eliminování naší snahy. Zhruba po deseti minutách hry jsme však již byli schopni zrychlit, zkvalitnit a dohrávat kombinace až do zakončení,“ pochvaloval si Martin Kotala.

„Touto aktivní hrou jsme domácí hráče čím dál více dostávali pod tlak a bylo pro ně čím dál těžší se neustále bránit a odolávat naší snaze. Takže jsme se začali prosazovat i v koncovce a naše hra měla i ten správný finální efekt. Jednalo se o úplně jiný zápas, než byla předešlá dvě utkání a jsem rád, že jsme se dokázali proti houževnatým hráčům Třince prosazovat. I proto panuje z mé strany spokojenost směrem ke klukům za to, že zápas zvládli,“ doplnil ještě.