oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Patnáctka v derby přehrála Hlučín

12.04.2016, autor Redakce
O P A V A - Poměrně s přehledem si fotbalisté naší patnáctky poradili s vrstevníky z Hlučína. Po poločase vedli už 5:1. Ve druhém poločase pak oba týmy přidaly po jednom gólu. Hrdinou zápasu se stal Katschmarz, který zkompletoval hattrick.
21.kolo, sobota 9.4.2016, 10:00
SFC Opava SFC Opava
6:2
Hlučín Hlučín
Rolný – Goněc (36. Návrat), Vrána, Hartmann, Celta (45. Ščudla) – Katschmarz, Stuchlík (36. Tománek), Gorčica (36. Dušek), Buga – Janjuš (45. Šafarčík), Kuča. Trenér: Radovan Morong.
 
 
Branky Opavy: 15., 32. a 35. Katschmarz, 19. a 25. Kuča, 36. Janjuš.

I když co se týče počasí, panovaly nepříznivé podmínky, hrací plocha byla připravena skvěle. To se pak pozitivně odráželo na dění na hřišti.

„Pokud budeme utkání hodnotit jako celek, tak jsme ho zvládli výsledkově, kdy nám vyšel první poločas navzdory obdrženému úvodnímu gólu. Dokázali jsme však včas zareagovat a pěti brankami do poločasu v podstatě rozhodli o utkání,“ mínil trenér opavské patnáctky Radovan Morong a vzápětí dodal:

„Do čtyřicáté minuty měla naše hra solidní parametry, ovšem poté následoval herní výpadek se spoustou nepřesností, a až obtížně řešení herních situací. Druhá obdržená branka byla vyústěním těchto faktorů.“