oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Třináctka remizovala s Bílovcem

18.04.2016, autor Redakce
O P A V A - Poslední mistrovské vystoupení se opavské třináctce příliš nepovedlo. Nastoupila bez pěti hráčů základní sestavy, přičemž další čtyři v průběhu minulého týdne doléčovali zdravotní problémy a do zápasu šli prakticky bez tréninku.
20.kolo, sobota 16.4.2016, 13:30
SFC Opava SFC Opava
7:7
Bílovec Bílovec
I. skupina: Martin Frey, Jaromír Blažej, Jan Jelen, Dalibor Večerka, Tonda Žižka, Šimon Henčl, Patrik Péter, Denis Hais, Dominik Plodzieň, Štěpán Vícha.
II.skupina: Ondra Sprinz, Lukáš Manderla, Mikuláš Martiník, Lukáš Fajkus, Vojta Radoš, Martin Škrobánek, Radim Hrbáč, Vojta Petzuch, Petr Katschmarz, Šimon Makovický. Trenér: Martin Kotala.
 
 
Branky Opavy: Ondra Sprinz 2, Jaromír Blažej, Martin Frey, Vojta Petzuch, Martin Škrobánek, vlastní.

To vše se negativně projevilo na výkonu výběru U-13, který s bíloveckým protivníkem uhrál remízu 7:7. Vypomoci museli přijít i dva fotbalisté z naší dvanáctky.

První půle se Opavě příliš nevydařila, byť nad Bílovcem vedla 3:2. Po změně stran domácí ještě zvýšili svou aktivitu, nastěhovali se před bránu hostů, ale nedokázali proměnit ani ty nejvyloženější šance. Například, když jeden z Opavských ze dvou metrů nedal. V momentu, kdy se do výkonu Opavy vkradly také hrubé individuální chyby, byli svěřenci trenéra Martina Kotaly na „dobré“ cestě k tomu, aby se utkáním protrápili až do konce.

„Pomyslnou třešinkou na dortu bylo těsně před koncem zápasu naše neproměnění penalty, překopnutí branky ve vložené šanci metr před brankovou lajnou, neuznání jasného gólu ze strany rozhodčího, který po nápovědě trenéra hostů takto nesmyslně rozhodl, a v neposlední řadě zdržování hry ze strany soupeře,“ komentoval Martin Kotala a ještě doplnil:

„Na závěr mohu jen podotknout, že na nás bylo, abychom se s tím vším vyrovnali a poradili si, ale bohužel tomu tak nebylo a je to pro nás další zkušenost. Děkuji Vojtovi a Petrovi z U-12. Ti mě svým výkonem potěšili, ale bohužel toto nemohu tvrdit o některých hráčích našeho týmu. Vše ostatní si povíme v kabině.“