oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Patnáctka ovládla derby na hřišti Karviné

21.04.2016, autor Redakce
O P A V A – Hráči naší patnáctky neměli v posledním mistrovském zápase na hřišti Karviné se soupeřem snadné pořízení. Domácí se vezli na vítězné vlně, což se ovšem po konfrontaci s lokálním rivalem z Opavy změnilo. Slezský FC totiž zvítězil v poměru 3:1.
22.kolo, neděle 17.4.2016, 10:00
Karviná Karviná
1:3
SFC Opava SFC Opava
 
Ondráček, Goněc, Vrána, Hartmann, Celta, Katschmarz, Dušek, Gorčica, Buga, Janjuš, Kuča, Stuchlík, Šafarčík, Tománek, Ščudla, Zbořil.
 
Branky Opavy: 16. a 46., Kuča, 67. Katschmarz.

Trenér opavského výběru do patnácti let Radovan Morong si pochvaloval zodpovědný přístup svých svěřenců. Ti se už v první půli prezentovali velice dobrým výkonem.

„Domácí hráče jsme předčili v rychlejší práci s míčem, celoplošnou hrou a vytvářením brankových příležitostí. Vyústěním převahy byly šance, standardní situace i neproměněný pokutový kop. Po krásné akci se nám podařilo vstřelit branku, ovšem následně při nedorozumění v naší obranné fázi Karviná vyrovnala,“ komentoval Radovan Morong.

„Druhý poločas byl vyrovnanější se šancemi na obou stranách. Po standardní situaci jsme herní situaci takzvaně dohráli a znovu se ujali vedení. Třetí branka padla v závěru do otevřené obrany domácího celku. Vítězství jsme si v tomto utkání zasloužili.“