oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka prohrála gólem z poslední minuty

22.04.2016, autor Redakce
O P A V A - Fotbalisté naší sedmnáctky se v derby střetli s Frýdkem-Místkem. Vyrovnanému utkání by zřejmě slušela remíza, jenže hosté v poslední minutě udeřili a odvezli si tři body.
7.kolo, neděle 17.4.2016, 10:00
SFC Opava SFC Opava
1:2
Frýdek-Místek Frýdek-Místek
Hub – Musila, Houdek, Štefka, Podraza – Dybal, Hartmann – Fusek, Hluchý (57. Pučan), Stošek – Veselý.
 
 
Branka Opavy: Dybal.

„Věděli jsme, že soupeř má hru založenou na soubojových situacích, s jednoduchým rychlým přechodem do útoku. My jsme se snažili o kombinační hru, ale tu nám komplikoval důrazný soupeř. Dostali jsme se sice do několika slibných příležitostí, ty jsme však ke gólu nedotáhli. Naopak soupeř potrestal naši ztrátu uprostřed hřiště, a následný nedůraz v pokutovém území, kde jsme nechali hostujícího útočníka nadvakrát dorážet míč do naší sítě,“ popisuje trenér opavské sedmnáctky Radomír Hlaváč.

Ve druhém poločase se hrálo oboustranně nahoru dolů. Opava chtěla vyrovnat, soupeř zase využíval každé příležitosti k rychlému protiútoku. Opavské úsilí bylo odměněno vyrovnávací brankou pět minut před koncem. Remízu soupeř vzal v poslední minutě, a jak jinak než po brejkové situaci, kdy první střelu brankář Hub ještě stačil vyrazit, ale proti následné dorážce už byl bezmocný. Ještě po rozehrání a následném rohovém kopu mohl vyrovnat Pučan, ale ve slibné příležitosti přestřelil.

„Dnešnímu utkání by asi slušela více remíza. Z prohry jsme samozřejmě smutní, nás ale v tuto chvíli více zajímají výkony hráčů, a způsob hry jakým se prezentujeme v utkání. Zda se v ní objevuje to co chceme a trénujeme. Od tohoto nechceme i na úkor výsledku uhýbat,“ doplnil Hlaváč.