oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Rezerva si hladce poradila s Frýdlantem

25.04.2016, autor Redakce
O P A V A - Fotbalisté opavského béčka uspěli na půdě Frýdlantu nad Ostravicí. Už v prvním poločase se hosté dvakrát prosadili. Po přestávce pak přidali další dvě branky a celkově zvítězili 4:0. Třetí trefu obstarala posila z áčka Nemanja Kuzmanovič.
23.kolo, neděle 24.4.2016, 16:00
Frýdlant nad Ostravicí Frýdlant nad Ostravicí
0:4
SFC Opava B SFC Opava B
 
Květon – Košárek, Michal Hrabina, Swiech, Mezera – Uvíra (87. Vicherek), Dřizgevič, Horka, Fišer – Rolný – Kuzmanovič (75. Korbel). Trenér: Lubomír Hrabina.
 
Branky: 34. Michal Hrabina, 44. Fišer, 51. Kuzmanovič, 77. Korbel.
Rozhodčí: Vojáček – Řezníček, Podhajský.
ŽK: Šigut, Němec, Prokeš – Michal Hrabina, Fišer.
Diváci: 185

Jako první zamířil do černého syn opavského trenéra Lubomíra Hrabiny – Michal, když hlavou přetavil v gól centr z rohového kopu. Nedlouho před koncem úvodního dějství se pak ujala Fišerova střela přes skrumáž. Skóre se znovu měnilo v jednapadesáté minutě.

Po pravé straně utekl už zmíněný Kuzmanovič a ranou na zadní tyč zajistil Opavě tříbrankové vedení, které zhruba čtvrthodiny před koncem pojistil střídající Korbel, jenž těžil ze spolupráce s Rolným.

Frýdlantští mohli v závěru výsledek korigovat, ale neprosadili se ani z penalty. Brankář Květon totiž skvěle zasáhl. „Odehráli jsme povedené utkání. Vycházeli jsme z dobré defenzivy. Na hráčích byla vidět chuť a velká touha po vítězství. Navíc naše hra měla dobré parametry,“ komentoval trenér Slezského FC Lubomír Hrabina.

„Věděli jsme, že nás čeká utkání proti agresivně hrajícímu soupeři. Od prvních minut jsme ale měli navrch. Dobře jsme kombinovali a už v prvním poločase se nám podařilo vstřelit dvě branky,“ doplnil.