oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Patnáctka uspěla na Baníku

03.05.2016, autor Redakce
O P A V A - V minulém týdnu stihli fotbalisté naší patnáctky odehrát celkem dvě mistrovská utkání. Ve Vítkovicích sice prohráli nejtěsnějším možným rozdílem, ale v následném zápase s Baníkem Ostrava po trefě Šafarčíka zvítězili rozdílem 1:0 Opava.
24.kolo, sobota 30.4.2016, 10:00
Ostrava Ostrava
0:1
SFC Opava SFC Opava
 
Ondráček – Vrána, Stuchlík (36. Goněc), Hartmann, Celta – Šafarčík (55. Tománek), Dušek, Gorčica, Buga – Janjuš, Katschmarz. Trenér: Radovan Morong.
 
Branka: 22. Šafarčík.

Duel proti vítkovickému soupeři se hrál v nepříznivých klimatických podmínkách místní umělé trávy. Hra se neustále přerušovala, byla příliš kontaktní a naši kluci měli problém se v některých situacích správně orientovat.

„Hráči Vítkovic nám svým způsobem hry příliš nedovolili a po naší chybě ve středu hřiště jsme inkasovali jedinou branku. Mrzí nás zranění dvou našich fotbalistů,“ líčil trenér opavské patnáctky Radovan Morong.

Duel s Baníkem byl podstatně zajímavější. Ostravané hlavně v prvním poločase sice více drželi míč, ale vážnější situace dokázal Slezský FC odvrátit.

„Naší snahou bylo se vyvarovat nevynuceným chybám, včas dostupovat hráče a v případě zisku míče být trpělivý směrem do útočné fáze. Branku jsme vstřelili po rohovém kopu dorážkou z malého vápna. Druhý poločas nám vyšel z pohledu vyváženosti obranné a útočné fáze. Kluci odvedli poctivý kolektivní výkon založený na výborných individuálních výkonech,“ uvedl kouč Morong.