oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka veze cennou výhru ze Slovácka

06.05.2016, autor Redakce
O P A V A - Naše šestnáctka si i přes určité změny v sestavě v dalším mistrovském zápase vyšlápla na silné Slovácko. A to navíc na jeho půdě. O jedinou branku zápasu se ještě v prvním poločase postaral kapitán Štěpán Harazim, který se hlavou prosadil po standardce Součka. Opava tak vyhrála 1:0.
13.kolo, středa 4.5.2016, 13:00
Slovácko Slovácko
0:1
SFC Opava SFC Opava
 
Padušák – Fusek, Anděl, Š. Harazim, Nosál – Mikuš – Skopalík (70. Bartusek), V. Harasim, Souček, Červeňák (74. Koschatzký) – Miškev (76. Veselý). Trenér: Lukáš Černín.
 
Branka: Š. Harazim.

Slezané přitom do utkání nevstupovali zrovna v nejlepším možném rozpoložení, jelikož předtím doma prohráli s ostravským Baníkem a brněnskou Zbrojovkou. Problémy se sestavou se na výkonu Slezského FC nijak negativně neodrazili. Naopak, hráči si v obranné fázi počínali velmi zodpovědně a oproti minulým utkáním přidali i na agresivitě, s čímž se soupeř těžko srovnával.

V prvních šancích se objevilo Slovácko, brankář Padušák však všechny zneškodnil. Potom se trefil Štěpán Harazim a ve zbytku duelu už Opavští svého protivníka do žádné větší příležitosti nepustili.

„Jednogólové vedení nám v druhém poločase hrálo do karet a byli jsme i nadále nebezpeční směrem dopředu. K tomu jsme se vyvarovali chyb v obraně a mohli tudíž slavit cenné vítězství. Z výhry máme velkou radost, navíc nás svěřenci potěšili některými velmi dobrými individuálními výkony a zejména dobrým týmovým pojetím,“ pochvaloval si trenér opavské šestnáctky Lukáš Černín.