oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Béčko prohrálo ve Velkých Karlovicích

09.05.2016, autor Redakce
O P A V A - Další divizní prověrka fotbalistům naší rezervy nevyšla. Představila se na hřišti Velkých Karlovic a přes důraznou obranu domácích se bohužel nedokázala prosadit. Slezský FC obdržel dvě branky a prohrál 0:2.
25.kolo, sobota 7.5.2016, 16:30
Velké Karlovice Velké Karlovice
2:0
SFC Opava B SFC Opava B
 
Kubný – Košárek, Michal Hrabina, Swiech, Mezera - Uvíra, Dřizgevič, Češek, Fišer - Rolný - Korbel (57. Klembara). Trenér: Lubomír Hrabina.
 
Branky: 15. Kučera, 90+1. Škrobák.
Rozhodčí: Černoevič – Mikeska, Mankovecký.
ŽK: Sváček, Kučera, Heger, Chuchma, Škrobák – Michal Hrabina, Klembara.
ČK: 83. Klembara.
Diváci: 136

Trenér opavského výběru Lubomír Hrabina se tentokrát musel obejít bez posil z áčka. Jeho svěřenci si i tak vytvořili tři dobré příležitosti ke skórování. Nejblíže ke gólu měl Dřizgevič, balon po standardní situaci však orazítkoval pouze tyč.

Velké Karlovice bojují o záchranu v soutěži a podle toho zápas také vypadal. Opavští nedostali nic zadarmo a museli podstoupit řadu tvrdých soubojů. S důraznou hrou soupeře se ovšem nedokázali porovnat.

První branka padla během patnácté minuty. Slezané prohospodařili svou standardku a z brejku udeřil Kučera. Byť se Opava snažila o vyrovnání, Rolný dva nájezdy na karlovického brankáře neproměnil. V době, kdy jsme měli největší tlak, se nechal vyloučit Klembara.

„Měli jsme problémy s domácí defenzivou, těžko jsme se prosazovali. Vyloučení nám vzalo vítr z plachet. V závěru jsme hráli vabank a soupeř dal do otevřené obrany druhou branku díky Škrobákovi,“ popisoval Lubomír Hrabina.