oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Patnáctka prohrála s Frýdkem a porazila Prostějov

10.05.2016, autor Redakce
O P A V A - Uplynulý týden byl pro mladé fotbalisty naší patnáctky velmi náročný. Odehráli totiž dvě utkání s kvalitními soupeři. A to s Frýdkem-Místkem, který se drží v popředí tabulky, a Prostějověm, jehož výsledky mají kolísavý charakter. Prvnímu jmenovanému Opava podlehla 0:1, druhého pak porazila v poměru 2:0.
25.kolo, sobota 7.5.2016, 10:00
SFC Opava SFC Opava
2:0
Prostějov Prostějov
Ondráček, Rolný – Goněc, Vrána, Stuchlík, Celta, Hartmann, Návrat – Šafarčík, Dušek, Gorčica, Ščudla, Tománek – Janjuš, Katschmarz, Buga. Trenér: Radovan Morong.
 
 
Branky: 50. a 57. Janjuš.

SFC Opava U-15 – Frýdek-Místek U-15 0:1 (0:0)

V areálu žimrovického hřiště Slezský FC držel Frýdek zkrátka. V úvodu utkání jsme Valcíře nenechali vůbec hrát. Úspěch slavila naše dobře organizovaná hra, napadání soupeřovy rozehrávky s možností získat balon a následný přechod do útoku.

„Vytvořili jsme si spoustu standardních i herních situací pro vstřelení branky, ovšem řešení ve finální fázi nebylo ideální. Frýdek se v průběhu utkání dostal do tří vážnějších situací. Když už se schylovalo k závěru a platil stále nerozhodný stav, byli to hosté, kteří dvě minuty před koncem krásnou střelou do šibenice rozhodli o výsledku. Vzhledem k vývoji utkání byli šťastnějším týmem,“ mínil kouč opavské patnáctky Radovan Morong.

Duel s Prostějovem byl pro Opavu úplně jiný. Hanáci měli v první půli více ze hry a bezbranková remíza v poločase byla zásluhou především dvou skvělých zákroků gólmana.

„Hráči se nedokázali dostat do tempa, ve hře bylo příliš nepřesností a svým pomalým rozhodováním jsme soupeři umožnili být více ve hře. Po změně stran došlo ke zlepšení hlavně v pohybu bez míče a v kvalitě přihrávek. Je nutno pochválit střídající hráče, kteří do utkání vnesli oživení. Kluci i přes některé technicko-taktické chyby zápas zvládli a za druhý poločas jsme si vítězství zasloužili,“ doplnil.