oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka remizovala ve Zlíně

10.05.2016, autor Redakce
O P A V A - Naše šestnáctka musela po prvním poločase na půdě Zlína obracet nepříznivé skóre. Prohrávala totiž nejtěsnějším možným rozdílem. Ve druhé půli se ovšem mezi střelce zapsali Souček s Miškevema a zajistili svému týmu remízu 2:2.
11.kolo, sobota 7.5.2016, 12:30
Zlín Zlín
2:2
SFC Opava SFC Opava
 
Padušák – Fusek, Anděl, Š. Harazim, Nosál (70. Kostera) – Mikuš (50. Darmovzal) – Skopalík (50. Koschatzký), V. Harasim, Souček, Červeňák (65. Bartusek) – Miškev. Trenér: Lukáš Černín.
 
Branky Opavy: Souček, Miškev.

Opava v zápase se zlínským soupeřem nepodala vůbec špatný výkon a místo jednoho bodu mohla mít rovnou tři. Litovat mohla hlavně zahozených gólových příležitostí Součka a Miškeva, kteří spálili své možnosti v prvním poločase.

Domácí se prosadili v posledních vteřinách úvodního dějství. Z levé strany přišel centr do vápna, jeden ze Zlínských zůstal volný a prosadil se. Po změně stran se na opavské hře pozitivně odrazil příchod Darmovzala. Hra Slezanů se zvedla a vyrovnání zařídil Souček ze standardky.

Následovala však proměněná standardní situace Zlína a domácí opět vedli. Jeden z jeho hráčů zůstal v našem vápně opět nekrytý a hlavou mířil přesně. Slezský FC se ale nevzdal, v závěru svého protivníka přimáčkl a při jedné z posledních šancí Štěpán Harazim prodloužil míč na Miškeva, který z bezprostřední blízkosti brankáře propálil.

„Získali jsme cenný bod, ale spokojeni být nemůžeme. To, co nás zdobilo v minulém zápase, tedy důraz v šestnáctkách, byl tentokrát naší slabinou, a to nás stálo body. Přesto kluci zápas odmakali a v tomto ohledu jsme spokojeni,“ komentoval kouč opavské šestnáctky Lukáš Černín.