oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka důležitý duel zvládla, porazila Slavii

10.05.2016, autor Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka
O P A V A - Důležitou bitvu starší dorostenci Slezského FC zvládli. V úterní dohrávce 30. kola Opavští na hřišti za koupalištěm zvítězili nad pražskou Slavií v poměru 2:0. Slezany poslal do vedení v první půli přesnou trefou Adamovský (na snímku) a v závěru pojistil vítězství Opavy gólem z penalty obránce Matěj Helebrand.
30.kolo, úterý 10.5.2016, 14:00
SFC Opava SFC Opava
2:0
Slavia Slavia
Muczka – Vitoul, Keller, Tesařík, M. Helebrand (88. Musila) – Berger, Janetzký, Rychlý – Adamovský, A. Helebrand (70. Kirschner), Večerek. Trenér: Alois Skácel.
 
 
Branky: 27. Adamovský, 90. z pen. M. Helebrand.
Rozhodčí: Dresler – Trojan, Vidlička.
ŽK: Vitoul, Kirschner – Pech, Badocha, Vejvar.
ČK: 90. Schulz.
Diváci: 35

Oba celky začaly opatrně a do první zajímavé příležitosti se zhruba po čtvrthodince hry prodral po dlouhém pasu Matěje Helebrand Večerek a Lisa s vypětím všech sil vytěsnil míč na roh. Ve 27. minutě ovšem centr z pravé strany propadl ve vápně až k Adamovskému, jenž zblízka bez přípravy propálil slávistického brankáře.

Po změně stran mohli domácí několikrát udeřit ze standardky. Z dobré pozice hlavičkoval nad bránu Janetzký, krátce předtím vypálil z hranice šestnáctky jen do ochranné sítě za brankou Večerek. Postupem času začali tlačit Pražané. Po rychlé kombinaci se sám před Muczkou ocitl Vejvar, jenže nedal. Další tutovku zahodil Veselý, jenž nedokázal přelobovat opavského brankáře.

Hned vzápětí rozkmital své rychlé nohy střídající Kirschner, Schulz jej ostrým skluzem srazil k zemi, inkasoval červenou kartu a Opava kopala penaltu. Míč si postavil reprezentant Matěj Helebrand, s přehledem poslal míč k levé tyči a gólman Lisa, který si vybral opačnou stranu, neměl šanci. Mladíci Slezského FC tak zvládli těžkou misi za tři body.

„Soupeř potvrdil svou kvalitu v držení míče. My jsme byli bojovnější, disciplinovanější a v první půli Slavii k ničemu nepustili. V závěru jsme bohužel chybovali a báli se o výsledek. Výhra je pro nás nesmírně důležitá. Kdybychom nezískali tři body, naše naděje na záchranu by klesla,“ přiznal opavský trenér Alois Skácel.

V sobotu čeká devatenáctku Slezského FC další zápas o šest bodů. V derby si to Opavští rozdají s Karvinou.