oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Třináctka prohrála ve Frýdku

12.05.2016, autor Redakce
O P A V A - Opavská třináctka se představila na půdě Frýdku-Místku. Po poločase sice vedla 2:1, v tom druhém ale inkasovala dalších pět branek a nakonec prohrála v poměru 3:6.
23.kolo, neděle 8.5.2016, 10:00
Frýdek-Místek Frýdek-Místek
6:3
SFC Opava SFC Opava
 
I. skupina: Martin Frey, Jaromír Blažej, Jan Jelen, Dalibor Večerka, Tonda Žižka, Jan Rozsypal, Patrik Péter, Denis Hais, Mikuláš Martiník, Dominik Plodzieň.
II. skupina: Ondra Sprinz, Šimon Henčl, Denis Kramář, Tomáš Rataj, Philipp Skront, Lukáš Kollek, Radim Hrbáč, Martin Škrobánek, Šimon Makovický. Trenér: Martin Kotala.
 
Branky Opavy: Denis Hais, Honza Rozsypal, Ondra Sprinz.

Utkání disponovalo vysokou kvalitou a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Nadějím Slezského FC se lépe povedl první poločas. Trenéra Martina Kotalu mrzela skutečnost, že za stavu 0:2 jeho eskadra neproměnila celou řadu dalších šancí.

„Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil a šance si vytvářela obě mužstva, ovšem s tím rozdílem, že my jsme je neproměnili a domácí v tomto ohledu byli v zakončení důraznější a efektivnější, což se projevilo na konečném výsledku,“ popisoval kormidelník opavské třináctky a vzápětí ještě dodal:

„Všichni hráči zaslouží pochvalu za předvedený výkon. Na závěr chci podotknout, že taková utkání jsou tím nejlepším pro rozvoj a zlepšování se každého hráče na hřišti, protože všichni museli odvést to nejlepší za sebe a pro tým. To platí i pro hráče domácího týmu, kteří prokázali svou kvalitu, takže výborná konfrontace. Probereme utkání a jdeme dále. Příště nás čeká Přerov.“