oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Třináctka si poradila s Přerovem

13.05.2016, autor Redakce
O P A V A - Byť konečná výhra 13:2 je jasným dokladem převahy opavské třináctky nad vrstevníky z Přerova, naši fotbalisté to až tak jednoduché neměli. Soupeř se totiž soustředil zejména na defenzivní činnost a dostat se přes obranný val nebylo vůbec snadné.
14.kolo, středa 11.5.2016, 15:00
SFC Opava SFC Opava
13:2
Přerov Přerov
I. skupina: Martin Frey, Philipp Skront, Jaromír Blažej, Dalibor Večerka, Tonda Žižka, Jan Rozsypal, Vojta Radoš, Denis Hais, Ondra Melecký, Dominik Plodzieň, Štěpán Vícha.
II.skupina: Ondra Sprinz, Tomáš Rataj, Honza Jelen, Denis Kramář, Martin Škrobanek, Šimon Henčl, Radim Hrbáč, Mikuláš Martiník, Šimon Makovický. Trenér: Martin Kotala.
 
 
Branky Opavy: Ondra Sprinz 3, Martin Frey 2, Ondra Melecký 2, Tomáš Rataj 2, Honza Rozsypal 2, Philipp Skront, Martin Škrobanek.

Zápas se odehrával především na půlce Přerova s tím, že hra hostí se vykazovala maximální bojovností, zarputilostí a snahou nás eliminovat neustálým dostupováním, obsazováním a zhušťováním svého předbrankového prostoru. Jestli už Přerovští získali míč, okamžitě posílali balony za obranu Slezského FC do náběhů útočníkům.

„Soustředili jsme se na naši kombinační hru založenou na kvalitě každého jednotlivce. Některým hráčům se to dařilo více a některým méně. První poločas jsme neodehráli dobře, protože jsme nehráli dost chytře a díky tomu jsme sklouzli do zbytečných soubojových situací, což vyhovovalo soupeři. Ve druhém poločase jsme už hráli chytřeji a navíc klukům z Přerova docházely síly. Nebyli tedy už schopni tak důsledně realizovat svůj styl hry,“ poznamenal kouč opavské třináctky Martin Kotala.

„Je dobře, že jsme tento zápas zvládli a poradili si se stylem hry, který nás pravděpodobně bude čekat i v dalších zbývajících utkáních soutěže. Samozřejmě je na nás si s tím v těch následujících zápasech poradit a zvládnout to stejně jako proti bojovným hráčům Přerova,“ doplnil.