oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Dvanáctka prohrála ve Frýdku a pak zdolala Přerov

13.05.2016, autor Redakce
O P A V A - Dvojici rozdílných zápasů mají za sebou hráči naši dvanáctky, kteří se před nedávnem nejprve představili na půdě Frýdku-Místku, kde prohráli 2:9. V příštím utkání změřili síly s celkem Přerova, proti němuž si s chutí zastříleli a zvítězili 20:1.
14.kolo, středa 11.5.2016, 16:30
SFC Opava SFC Opava
20:1
Přerov Přerov
 
 
Branky Opavy: Vala 5, Pastyřík 4, Orság 3, Poštulka 2, Petzuch 2, Hendrych 2, Zavadil, Vltavský.

MFK Frýdek- Místek U-12 – SFC Opava U-12 9:2 (4:1)

Branky Opavy: Chládek, Petzuch

Frýdečtí v celé sezoně ani jednou nepoznali chuť porážky. Na podzim se to přitom málem podařilo Opavě. Nakopnuti vzpomínkou na předchozí souboj jsme nastoupili i do dalšího vzájemného klání. „Po porážce málokdy uznám, že bychom soupeři sami svým výkonem alespoň trošku nepomohli k vítězství, teď udělám výjimku. Náš výkon byl kvalitní, hráli jsme aktivně, neudělali jsme moc chyb, ale soupeř byl prostě ještě lepší,“ poznamenal kouč naší dvanáctky Radim Maloch.

„Celkově bylo utkání na žákovskou ligu velmi nadstandardní, hrálo se ve vysokém tempu a bojovalo se o každý metr hřiště. Soupeř byl o něco dravější směrem dopředu, proto si vypracoval o něco více šancí a také jich více proměnil. I přes porážku se ale nemáme za co stydět a takovéto zápasy jsou pro nás velmi přínosné.“

Ve druhém utkání s Přerovem už nebylo moc co řešit. Slezský FC měl jasnou převahu ve všech herních činnostech. Jedinou otázkou bylo, kolik šancí domácí promění. Nakonec se to povedlo ve dvaceti případech a mladí Opavané si zápas užili.